Конструктивний діалог – запорука стабільності

Чергову апаратну нараду голова обласної державної адміністрації Олександр Удовіченко розпочав з аналізу суспільно-політичної ситуації в країні та регіоні. Він наголосив, що події, які відбулися у Києві 29–30 листопада та 1 грудня, безумовно, викликають велике занепокоєння. Президент України засудив дії, спрямовані проти мітингувальників на столичному Майдані Незалежності. Олександр Удовіченко закликав органи виконавчої влади Полтавщини зосередитися на роз’ясненні позиції Глави Держави й керівництва області, забезпечити спокій та стабільність у нашому краї. Акції, які відбулися в Полтаві, Кременчуці та інших містах, проходили без особливих збурень, безпеку громадян було гарантовано, зазначив голова ОДА.
Олександр Удовіченко підкреслив, що обласна влада й надалі забезпечуватиме конституційне право громадян на мирні зібрання, водночас дбатиме про збереження стабільності в регіоні. Конструктивний діалог – запорука стабільності й ефективних рішень, зазначив він.
Голова обласної ради Іван Момот наголосив, що нагнітання протистояння з обох боків недопустиме, адже переможців і переможених не буде. Полтавці завжди відзначалися вмінням чути одне одного, і цього разу вони можуть бути прикладом для України.
Міліція діятиме в рамках чинного законодавства, зазначив начальник УМВС України в Полтавській області Едуард Федосов.
Учасники апаратної наради також разглянули підсумки комплексу осінньо-польових робіт. Констатувалося, що станом на 2 грудня в області зібрано зернові культури на площі майже 970 тисяч гектарів. Намолочено 5 мільйонів 403 тисячі тонн зерна. Врожайність на 16,8 центнера з гектара вища, ніж минулого року. Збір зернових очікується на рівні 5,5 мільйона тонн, що більше минулого року на 1,8 мільйона тонн. Найбільший внесок у полтавський коровай зробили трудівники Гадяцького, Миргородського, Лохвицького, Новосанжарського, Машівського, Лубенського районів. Завершено збирання цукрових буряків та соняшнику. Сходи озимини отримано на всій площі посіву, 82 відсотки посівів – у доброму стані.

Віктор КІКОТЬ
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.