Галерея образів у Галереї мистецтв

У  Полтавському художньому музеї імені Миколи Ярошенка (Галерея мистецтв) відбулося урочисте нагородження лауреатів Всеукраїнського дитячо-юнацького конкурсу образотворчого мистецтва імені Саші Путрі. За сприяння благодійного фонду “Духовне відродження Батьківщини” творчий турнір юних митців проходить удруге. Діти з усіх куточків України мали змогу продемонструвати свої таланти, мрії та фантазії на аркуші паперу. На розгляд журі було представлено понад 2000 робіт.
Враженнями від творчості юних митців поділився член журі, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Валерій Пархоменко:
– Даний конкурс образотворчого мистецтва дав можливість кожній дитині показати себе, проявити талант. Особливу увагу привертають не стільки фахові роботи, скільки малюнки від душі. Важливо, щоб на папері дитина втілювала свої ідеї та демонструвала світ таким, яким бачить його саме вона. Ми будемо розвивати цей мистецький турнір.
Журі визначили 50 лауреатів у трьох вікових категоріях. Їхні роботи ввійшли до експозиції виставки у залі дитячої творчості імені Саші Путрі Галереї мистецтв. Учасники з нашого краю гідно представили свою творчість. І це не дивно, адже на Полтавщині функціонують 44 мистецьких заклади позашкільної освіти, спрямовані на виховання всебічно розвиненої та талановитої особистості.
Оцінювали дитячі роботи професійні художники. Серед них – голова обласної організації Національної спілки художників України Юрій Самойленко та батько Саші, на честь якої названо конкурс, художник Євген Путря.
– Роботи, представлені на цьогорічній виставці, значно вагоміші, ніж торік. Кругозір учасників стає ширшим і цікавішим. Ми відбирали творчі роботи, де видно художника. Основний критерій – мистецтво без повторів, цінуємо нові ідеї у дитячих малюнках, – розповів Євген Путря.
– Після проведення такого ж конкурсу минулоріч ми отримали позитивні відгуки та стимул працювати далі. Мої колеги, депутати обласної ради, придбали малюнки учасників турніру, а виручені кошти було перераховано на благодійність, – розповів голова наглядової ради благодійного фонду “Духовне відродження Батьківщини”, голова журі конкурсу імені Саші Путрі, депутат обласної ради Олександр Ляшенко.
Лауреати Всеукраїнського дитячо-юнацького конкурсу образотворчого мистецтва імені Саші Путрі отримали грамоти та грошові винагороди.

Світлана БОРИСЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.