Утверджуючи віру громадян у справедливість

Про стан запобігання та протидію корупції йшлося на брифінгу прокурора Полтавської області Андрія Миронова.
– Проблема корупції чи не найбільше гальмує економічний розвиток країни. Тож для працівників прокуратури протидія цьому суспільному злу на різних рівнях – пріоритетне завдання. Для підвищення ефективності дій у цьому напрямку в нашій країні триває процес реформування кримінальної юстиції. Так, уже рік в Україні діє новий Кримінальний процесуальний кодекс, внесені зміни до Кримінального кодексу, відповідних законів. Ми вже бачимо позитивні результати цих правових змін, – наголосив Андрій Миронов.
На брифінгу констатувалося, що протягом поточного року правоохоронними органами області до суду направлено 43 обвинувальних акти щодо 55 осіб, які вчинили корупційні дії. Окрім цього, у 20 провадженнях були укладені угоди про визнання винуватості особами, які скоїли злочини. Половина викритих злочинів кваліфікується як тяжкі й полягає в отриманні державними службовцями різних рівнів, депутатами місцевих рад, правоохоронцями неправомірної вигоди (хабара). Їхніми неправомірними діями було завдано збитків державі на суму 857 тисяч гривень. Із них вже відшкодовано понад 80 відсотків збитків, загалом по державі цей показник становить         34 відсотки.
Говорячи про актуальні кримінальні провадження, про корупційні злочини, які були завершені слідчими органами, Андрій Миронов нагадав про справу голови одного з районних судів області. Представник судової влади отримав від підсудного, який незаконно зберігав холодну зброю, 4 тисячі гривень неправомірної вигоди, щоб замість позбавлення волі або виправних робіт відбутися тільки  штрафом.
Андрій Миронов повідомив, що  завершене інше резонансне кримінальне провадження  щодо  начальника відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків міського управління міліції Полтави та трьох його підлеглих. Колишніх правоохоронців звинувачують у зловживанні службовим становищем і незаконним виробництвом, зберіганням та збутом наркотиків у особливо великих розмірах. Підозрювані та їхні захисники ознайомлюються із матеріалами справи, яка налічує 25 томів.
Закінчується судовий розгляд кримінального провадження щодо членів робочої групи Кременчуцької міської ради з питань приватизації, до якої належав один із депутатів цієї ради. Підозрювані у вчиненні корупційних злочинів упродовж кількох місяців від громадян, які хотіли приватизувати житлову площу в гуртожитках, отримали неправомірної вигоди на суму близько 90 тисяч гривень.
Андрій Миронов також наголосив, що органи прокуратури покликані захищати права і свободи громадян, інтереси держави. Свою високу місію вони виконують гідно.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.