Співпраця, ініціатива, соціальна відповідальність

IMG_0116У  Руденківці відкрили друге в Новосанжарському районі футбольне поле зі штучним покриттям. На урочистості з цієї нагоди прийшли мешканці села, школярі, спортсмени, завітали керівники області й району.
– Незабаром такий майданчик відкриють і в селі Солониця Лубенського району, – повідомив голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко.
Він наголосив, що так на ділі реалізуються соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича. Футбольне поле зі штучним покриттям у Руденківці облаштовували півроку, спрямувавши на відповідні роботи 600 тисяч гривень. 250 тисяч гривень надійшло із районного бюджету, 350 тисяч гривень – спонсорські кошти. Новий спортивний об’єкт – хороший приклад співпраці влади, представників бізнесу й ініціативних людей, зазначили голова Новосанжарської райдержадміністрації Сергій Шовкопляс, голова районної ради Володимир Левицький.
– У травні була проведена робоча нарада щодо початку будівництва. І ось наприкінці листопада ми відкриваємо цю чудову спортивну споруду, – поінформував директор Руденківської ЗОШ І–ІІІ ступенів Андрій Дігтяр.
Будували майданчик усім селом. Допомагали школярі, їхні батьки, місцеві активісти, приїздили депутати районної ради. Роботи проводилися якісно, подбали й про безпеку.
– Ворота прикріплені. Щоб прикрих випадків не траплялося, підрядник зробив усе із запасом міцності, – зазначив  Андрій Дігтяр.
Майданчик розташований біля школи. Тут тренуватимуться футбольні команди “Зоря-1”, “Чиста криниця”, “Юність”, займатимуться на уроках фізкультури учні. Найбільше спортивному подарунку радіють футболісти Руденківської команди з міні-футболу “Зоря-1”. Хлопці розповідали, що раніше була можливість тренуватися тільки у районному центрі – лише там є футбольне поле зі штучним покриттям. Тож 30 команд постійно чекали своєї черги, намагалися втиснутися у щільний графік. Було незручно.
– Це футбольне поле ми чекали з великим нетерпінням. Сказати чесно, не вірилося. У районних центрах, зрозуміло, бувають такі стадіони. А щоб у селі… Якби ви бачили, що тут було ще півроку тому. Мало хто вірив, що такий стадіон може бути, – розповів гравець команди “Зоря-1” Михайло Булиш.
Спочатку з обласного бюджету виділяли кошти на зведення футбольних майданчиків зі штучним покриттям у районних центрах. Тепер починається друге коло програми – такими майданчиками облаштовують і великі села. Олександр Удовіченко пообіцяв, що вже невдовзі сучасні спортивні об’єкти з’являться у Нехворощі та Малому Кобелячку Новосанжарського району.
– Програма щодо будівництва майданчиків і штучного покриття працює в області уже більше п’яти років. Щороку з обласного бюджету ми виділяємо кошти на чотири-п’ять таких майданчиків. Вартість штучного покриття постійно зростає й на сьогодні становить близько 250 тисяч гривень. Нинішнього року таких майданчиків буде відкрито чотири, – наголосив Олександр Удовіченко.
Після офіційного відкриття стадіону групі представників місцевої громади було вручено почесні відзнаки. А потім пройшли святкове представлення шкільних спортивних колективів і товариська зустріч команд із міні-футболу – “Зорі-1” (з Руденківки) та “Динамо” (з Кобеляк).

Галина СИДОРЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.