Оновлюються медичні заклади

У  Хорольському районі з робочою поїздкою побував перший заступник голови обласної ради Володимир Онищенко. Привід для відвідин центральної районної лікарні разом із головою районної державної адміністрації, депутатом обласної ради Сергієм Полупаном, головою районної ради Олександром Хрипком був приємний – у медичному закладі розпочато експлуатацію нового обладнання – рентгенологічного комплексу на три робочих місця вартістю 1,3 мільйона гривень.
Разом з очільниками районної влади до лікарні завітали люди, на чию особисту допомогу медична галузь району розраховує вже не один рік. Це директор СТОВ “Мусіївське”, депутат обласної ради Михайло Стеценко, голова наглядової ради агрохолдингу “Приват-Агро” Олександр Трухін, член наглядової ради Фахраддін Мухтаров, голова районної організації Партії регіонів Володимир Шишка.
Голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, головний лікар ЦРЛ Михайло Виноград продемонстрував гостям роботу нового рентгенапарата. Відбулася зустріч із трудовим колективом закладу.
Успішне реформування медичної галузі району поєднується з переоснащенням та великим обсягом ремонтних робіт. Півтора мільйона гривень вкладено в реконструкцію системи опалення ЦРЛ, збудовано 4 міні-котельні. Разом із реконструкцією зовнішніх мереж це дало економію більш як 260 тисяч гривень на рік. Відремонтовано водонапірну вежу, системи опалення корпусів, замінено вікна, проведено поточний ремонт покрівлі одного з корпусів. “Лікарняна каса Полтавщини” подарувала хорольцям сучасний апарат УЗД вартістю 530 тисяч гривень.
За сприяння директора СТОВ “Мусіївське” Михайла Стеценка були відремонтовані палати для ветеранів у хірургічному відділенні. За кошти агропромхолдингу “Астарта-Київ” минулоріч придбано автомобіль швидкої допомоги для Мусіївської амбулаторії сімейної медицини. А найближчим часом планується на базі ЦРЛ відкрити міжрайонне пологове відділення та лікарню інтенсивної терапії.
Для вирішення кадрових проблем 8 сімей молодих медиків отримали у Хоролі квартири. На житло для сільських медпрацівників заплановано 94 тисячі гривень. Готові забезпечити їх житлом у Петрівській, Андріївській, Трубайцівській, Новачиській, Штомпелівській, Шишацькій сільських радах. Планується розширення мережі сільських амбулаторій.
Про все це йшлося в ході спілкування гостей із трудовим колективом Хорольської ЦРЛ. Володимир Онищенко проінформував про роботу обласної влади і повідомив, що найближчим часом у район надійде новенький автомобіль швидкої допомоги. Інвестори пообіцяли завершити ремонт житла для лікаря сімейної медицини в Андріївці та ввести в дію відремонтований ФАП у Хильківці.
Гості також побували в Хорольському агропромколеджі Полтавської державної аграрної академії, ознайомилися з матеріальною базою закладу, поспілкувалися з викладачами.

Ніна ПЕТРЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.