Довгоочікувана перемога

Перед матчем “Полтава” – “Буковина” настрій у суперників був різний. Наші земляки останній раз перемагали ще на початку жовтня, а ось гості не програвали протягом шести поєдинків. Цікаво, що у трьох зіграних зустрічах між цими суперниками за всю історію взаємовідносин чернівчани святкували перемоги в усіх матчах. Та й вдома полтавці востаннє перегравали опонента ще влітку.
ФК “Полтава” в останньому матчі року порадував своїх вболівальників. У полтавців після дискваліфікації повернулися на поле основний воротар Максим Кучинський та креативний півзахисник Владислав Насібулін. На позиції центрального нападника активно діяв Шаврін. У першій половині гри полтавці мали повну перевагу над суперником. Підопічні Іллі Близнюка діяли швидко, комбінаційно, пресингуючи суперника, змушуючи його постійно помилятися. Гості при цьому часто порушували правила. На 35-й хвилині – небезпечний стандарт у виконанні “Полтави”. Воротар “Буковини” відбиває м’яч перед собою, але ніхто з господарів добити шкіряного не зміг. Одразу ж після цього (і знову після штрафного, але з іншого флангу) наші земляки рахунок відкрили. Зусилля всієї команди логічно і результативно завершив Жданов – 1:0. Наприкінці тайму за фол останньої надії арбітр зустрічі вилучив воротаря гостей, і полтавці вкотре у сезоні отримали чисельну перевагу. Одразу запасний голкіпер гостей врятував свою команду від другого голу. В наступній атаці після рикошету м’яч тільки якимось дивом не опинився у сітці воріт “буковинців”.
У другому таймі, незважаючи на меншість, гості намагалися зрівняти рахунок, але на 65-й хвилині пропустили гостру контратаку господарів і зупинили її тільки ціною порушення правил у власному штрафному майданчику. Пенальті холоднокровно реалізував Шаврін – 2:0. Полтавці намагалися забити і втретє. Найкращий шанс був у Насібуліна, але м’яч після його потужного удару влучив у поперечину. Наприкінці матчу господарі ледь не “привезли” гол у власні ворота через помилку центрального захисника. Але гравець гостей вигідним моментом не скористався. “Полтава” після шести турів нарешті перемогла.
На післяматчевій прес-конференції наставник полтавців Ілля Близнюк зазначив, що успіх своєї команди вбачав саме у поверненні до стартового складу футболістів основи після дискваліфікації. А ось керманич гостей бідкався, що його підопічні не змогли відновитися від перенесеного матчу, який довелося зіграти у середині тижня. Продовження футбольних баталій очікуємо вже наступного року.
Кольори ФК “Полтава” захищали: Кучинський, Зозуля, Даценко, Жданов, Цапій, Фаворов, Турчанов (Деркач, 79), Зеленевич (Коваленко, 83), Шаврін, Шевчук (Нурідінов, 77), Насібулін (Тимченко, 80).
Наступний матч полтавці зіграють  29 березня у Чернігові з місцевою “Десною”.

Олександр ТЕРЕЩЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.