“Полтавщина – територія толерантності”

IMG_5806Під такою назвою в обласній бібліотеці для юнацтва імені Олеся Гончара пройшов обласний форум вірменської общини. У рамках заходу відбулося відкриття вірменської недільної школи.
– Обласна вірменська община виступила організатором відкриття школи. Ми прагнемо вчити дітей вірменської мови, історії, допомогти пізнати національну культуру, щоб вони не забували звичаї, традиції нашого народу. Необхідною літературою ми забезпечені. Цим завдячуємо співпраці з міністерством діаспори Вірменії, із союзом вірмен України, – розповіла вчителька недільної школи Ануш Назарян.
До занять можуть долучитись усі бажаючі. Такі школи відкриватимуться і в інших містах області.
– Це зміцнює дружбу між українським і вірменським народами, – переконаний голова правління обласної вірменської общини “Ванк” Валерій Кірокосьян. – Ми повинні знати традиції українського народу і хочемо, щоб і наші традиції знали в країні, яка стала для нас другою батьківщиною.
Про перспективи діяльності громадських об’єднань національних меншин в області йшлося за “круглим столом” за участю представників влади та вірменської        общини.
– Головне завдання держави – створити умови для того, щоб кожна з національностей могла вільно розвиватися, підтримувати свою культуру, мову, звичаї, вивчати історію, передавати знання своїм дітям, цим самим збагачувати культуру України, а також забезпечити участь представників національних общин у суспільно-політичному житті країни, – зауважив заступник директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Юрій Варченко.
Талановиті вірменські діти представили учасникам дійства свої творчі доробки.

Євгенія ДАВИДЕНКО
“Зоря Полтавщини”


Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.