Імпульс для розвитку вітчизняної економіки

На прохання голови Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) Анатолія Кінаха та голови Федерації профспілок (ФПУ) Юрія Кулика Президент України Віктор Янукович зустрівся з представниками великого бізнесу. Напередодні вони звернулися до Глави Держави з відкритими листами, у яких докладно назвали ризики, які несе українській економіці ситуація, що склалася нині з партнерами із країн Митного союзу, зокрема Російською Федерацією. Серед учасників зустрічі з Президентом був і голова наглядової ради ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод” Володимир Приходько. Під час виступу він говорив про необхідність збереження партнерських відносин із Російською Федерацією та іншими країнами СНД. На його переконання, підготовка до вступу в ЄС виявила низку невідпрацьованих питань.
– Втрата ринків Росії й одночасний прихід європейських виробників можуть спровокувати втрату цілих галузей українського машинобудування, – наголосив Володимир Приходько. – А щоб цього уникнути, Україні необхідно розвивати власний ринок внутрішнього виробництва. Зокрема фінансування Укрзалізниці для закупок рухомого складу, зношеність якого нині сягнула 80 відсотків, дасть імпульс для розвитку багатьох галузей: транспорту, машинобудування, металургії, хімічної та інших.
Володимир Приходько також акцентував увагу на неприпустимості імпортних закупок, у той час як у країні є власні виробники аналогічної продукції.
Також на зустрічі виступили Анатолій Кінах, Юрій Кулик, президент Новокраматорського машинобудівного заводу Георгій Скудар, народний депутат України Валентин Ландик. Зокрема було запропоновано активізувати платоспроможний попит на внутрішньому ринку, здешевити кредитні кошти шляхом зниження облікової ставки, зменшити фіскальний тиск на бізнес і нормалізувати економічні відносини з країнами Митного союзу.
За підсумками зустрічі Президент України Віктор Янукович  дав доручення Кабінету Міністрів відпрацювати ці питання і підготувати відповідні пропозиції.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.