Забезпечується овочева стабільність

Для збереження стабільної цінової ситуації на ринку овочевої продукції та запобігання необгрунтованому підвищенню оптово-відпускних і роздрібних цін на картоплю й овочі підписано Меморандум порозуміння між облдержадміністрацією і ТОВ “Агротех-Гарантія” Миргородського району.
Сторони домовилися про дотримання принципів партнерства бізнесу і влади в питаннях забезпечення стабільної цінової ситуації на ринку овочевої продукції. У рамках дії Меморандуму ТОВ “Агротех-Гарантія” зокрема зобов’язується забезпечити в нашій області формування стабілізаційного незнижувального регіонального резерву овочевої продукції протягом поточного маркетингового року в обсягах: картоплі – 200 тонн, моркви й цибулі – по 50 тонн. У свою чергу обласна державна адміністрація в межах своїх повноважень гарантує сприяння розвитку ринкових відносин у сфері виробництва та реалізації картоплі й овочів, забезпечення захисту інтересів виробника та споживачів області, недопущення недобросовісної конкуренції з боку виробників картоплі й овочів, які не приєдналися до цього Меморандуму, та забезпечення дотримання законодавства щодо господарської самостійності ТОВ “Агротех-Гарантія” і невтручання органів влади у підприємницьку й комерційну діяльність, пов’язану з овочевим ринком.
Меморандум підписали голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко та директор ТОВ “Агротех-Гарантія” Олександр Троцько. При підписанні документа також були присутні заступник голови облдержадміністрації Володимир Замикула, директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Сергій Фролов, голова Миргородської райдержадміністрації Олександр Волошко.
– Підписання Меморандуму – це приклад того, що великий виробник, який має серйозні потужності, зобов’язується не допускати необґрунтованого підвищення оптово-відпускних цін на овочі, – наголосив Олександр Удовіченко.
Довідка “ЗП”: ТОВ “Агротех-Гарантія” займається овочівництвом 3 роки, вирощує картоплю та овочі на площі понад 500 гектарів. Має власне овочесховище потужністю 15 тисяч тонн одночасного зберігання картоплі, цибулі й капусти та 1,5 тисячі тонн моркви.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.