Проекти й фестивалі для молоді

Голова постійної комісії з питань молодіжної політики, спорту та туризму Андрій Соколов за участю заступника голови обласної ради Володимира Марченка провів засідання вищевказаної комісії. У порядку контролю депутати розглянули виконання обласної Програми з реалізації молодіжної політики, підтримки сім’ї, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на 2012–2014 роки.
За інформацією заступника начальника відділу у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Юлії Северин, виконуючи завдання Програми, у нинішньому році проведено близько 500 заходів для дітей, молоді, жінок, сімей, до яких долучилися загалом понад 200 тисяч жителів області. Це зокрема – конкурс соціальних проектів і програм, розроблених громадськими організаціями та спілками, відкритий міжнародний фестиваль зі спортивного бального танцю “Полтавський вальс-2013”, всеукраїнський фестиваль з хіп-хопу та брейк-дансу, конкурс “Повір у себе” серед дітей з особливими потребами, фестиваль майстер-класів організаторів дитячої творчості “Лідери дозвілля”, Тиждень молоді, конкурс “Таланти багатодітної родини”, свято “Родинні скарби Полтавщини”, семінари та “круглі столи” щодо запобігання насильству в сім’ї, торгівлі людьми та інші.
У ході обговорення цієї теми Володимир Марченко звернув увагу на те, що необхідно залучати молодь Полтавщини до міжнародних соціальних проектів, розвитку партнерських зв’язків із молодіжними фондами.   Депутати ознайомилися з проектом рішення сесії про внесення змін до названого програмного документа,  який представила начальник відділу у справах сім’ї та молоді ОДА Наталія Шкоденко, й підтримали його.
Про діяльність комунальної установи “Обласний молодіжний центр” Полтавської обласної ради” розповів її директор Анатолій Безпалюк. Так, для сприяння працевлаштуванню молоді реалізовано проекти “Школа успішного працівника”, “Школа з основ підприємницької діяльності “Молодь обирає бізнес” тощо. Проведена акція “Молодіжний трудовий загін” забезпечила зайнятість старшокласників у літній період. 550 молодих людей,  які звернулися до Центру, отримали консультації, з них 371 – направлення на роботу, 126 людей працевлаштувалися.
Цю інформацію депутати взяли до відома та рекомендували активізувати висвітлення діяльності комунальної установи “Обласний молодіжний центр” Полтавської обласної ради” в електронних ЗМІ.
Також у ході засідання комісія розглянула питання про керівників суб’єктів господарювання спільної власності територіальних громад області.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.