Тривожне відлуння матчу

Під час календарного футбольного матчу 15-го туру чемпіонату вітчизняної Прем’єр-ліги “Ворскла” – “Металіст”, який відбувся минулої неділі, 3 листопада, у Полтаві й закінчився з рахунком 1:1, трапилися досить неприємні події. Уболівальники, які позиціонували себе як фанати “Металіста” і розмістилися у гостьовому секторі, повиривали та підпалили крісла на трибунах полтавського стадіону, влаштувавши там справжнісінький погром. Серед них були й молодики з фашистськими татуюваннями. Усього фани зірвали понад 300 сидінь, чим завдали стадіону збитків на суму близько 30 тисяч гривень, повідомили у прес-службі ФК “Ворскла”. А напередодні молодики безперешкодно відбирали шарфи із символікою “Ворскли” у дітей та поодиноких старших уболівальників.
Керівництво футбольного клубу “Металіст” висловило стурбованість поведінкою групи вболівальників. Про це йдеться у зверненні, яке клуб опублікував на своєму офіційному сайті. “Ці протиправні дії не тільки негативно впливають на імідж клубу, а й не можуть залишатися безкарними. За подібні порушення ФК “Металіст” чекають жорсткі дисциплінарні санкції Прем’єр-ліги. Зі свого боку клуб, у якості реакції на ряд протиправних дій і провокацій групи фанатів, скасовує виїзд уболівальників на матч             16-го туру з донецьким “Металургом”. Списки вболівальників від нашого клубу подаватися не будуть, а значить, згідно з регламентом змагань, гостьовий сектор залишиться порожнім”, – наголошується у заяві.
Окрім того, футбольний клуб “Металіст” звернувся до вболівальників і вимагає з’ясувати причини події у фанатському середовищі. “Також клуб у судовому порядку домагатиметься відшкодування з осіб, які спровокували інцидент у Полтаві, суми штрафу, який буде накладений на ФК “Металіст” дисциплінарними органами ФФУ.
Як повідомили нам поінформовані джерела, у футбольному клубі “Ворскла” також занепокоєні ситуацією, що склалася, і вважають таку поведінку фанатів провокативною.
Від редакції. Це вже не перший випадок, коли під час матчів за участю українських команд уболівальни-ки переступають межу дозволеного, відверто дискредитуючи команди, за які буцімто вболівають. Кому це вигідно, навіщо? Чому такі дії активізувалися саме напередодні підписання Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом? Складається враження, що подібні акції хтось планує заздалегідь. Так це чи ні? Питання залишається відкритим. Запрошуємо до дискусії усіх, кому не байдужа дана тема.

Богдан ЛЕБІДЬ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.