Реформи і стабільність

Відбулося розширене засідання колегії головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області. У роботі зібрання взяли участь заступник голови облдержадміністрації Олександр Коваль, голова обласної ради профспілок Леонід Вернигора, виконавчий директор обласної організації роботодавців Василь Паламарчук.
Олександр Коваль подякував фахівцям Пенсійного фонду, які протягом майже трьох років забезпечували ритмічне надходження єдиного внеску до фондів соціального страхування і успішно передали його адміністрування до органів Міндоходів. Він наголосив, що фахівці Пенсійного фонду мають великий досвід роботи з мобілізації внесків платників, ними створена унікальна база персоніфікованого обліку відомостей про застрахованих осіб. Відтак соціальне партнерство двох установ має стати основним принципом співпраці щодо втілення державної соціальної політики в регіоні.
На колегії констатувалося, що ситуація з виплатою пенсій в області стабільна. Кожен із 464 тисяч пенсіонерів отримує належні йому виплати своєчасно та у повному обсязі. За 9 місяців поточного року на це було спрямовано 6 мільярдів 96 мільйонів гривень, що на 477,7 мільйона гривень більше, ніж за відповідний період минулого року. Органами ПФУ з початку року було призначено 14673 нові пенсії, близько 14,7 тисячі громадян перераховано пенсії з урахуванням додаткового стажу та заробітку. Розмір середньої пенсії в області становить 1384 гривні.
– Ми вже не фіскальна структура, а соціальна, – наголосив начальник головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області Валерій Руденко, – тому всі сили треба спрямувати на пенсійну діяльність, профілактику недоліків.
Також у ході колегії було розглянуто стан впровадження загальних стандартів прийому громадян за принципом “єдиного вікна” в органах Пенсійного фонду області. Наголошувалося, що до вирішення цих питань мають долучитись не тільки пенсійні установи, а й місцеві органи влади, адже умови прийому в районних управліннях ПФУ – це один із критеріїв оцінки дієвості органів влади.

Ольга ЩЕГЛОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.