Обнови і плани районної лікарні

У  Хорольському районі з робочою поїздкою побував перший заступник голови обласної ради Володимир Онищенко. Він провів нараду щодо контролю виконання протокольних рішень, даних головою обласної державної адміністрації Олександром Удовіченком 30 серпня 2013 року під час відвідування району. Йшлося про процедуру банкрутства ВАТ “Сільгоспхімія“ та подальшу долю приміщення, де зберігались отрутохімікати, і відповідної земельної ділянки.
Володимир Онищенко разом із головою райдержадміністрації, депутатом обласної ради Сергієм Полупаном побував у центральній районній лікарні. Головний лікар району, голова постійної комісії обласної ради з питань  охорони здоров’я Михайло Виноград показав керівникам щойно відремонтований рентгенкабінет і новий рентгенапарат, придбаний за кошти обласного бюджету, кошторисна вартість якого становить 1 мільйон 300 тисяч гривень. Також Михайло Виноград поділився найближчими планами, зокрема щодо відкриття на базі Хорольської ЦРЛ лікарні інтенсивної терапії, міжрайонного пологового відділення та добудови профілактично-реабілітаційного підрозділу.
У селі Клепачі, де перший заступник голови обласної ради зустрівся з керівником базового господарства СВК “Перемога” Анатолієм Пасютою та сільським головою Миколою Новоселецьким, говорили про буденні турботи господарства, підтримку господарюючим суб’єктом соціальної сфери. Гостям села показали виробничі приміщення, Вергунівську ЗОШ, Клепачівську сільську амбулаторію, клуб.
Багато що стало можливим у Клепачах завдяки злагодженій співпраці сільського голови, керівництва установ соціальної сфери з СВК “Перемога”, голова правління якого Анатолій Пасюта ніколи не відмовляє у допомозі школі, дитсадку, амбулаторії чи клубу і надає підтримку у вирішенні соціальних питань.
Микола Новоселецький розповів, що в цьому році вдалося провести ремонт Вергунівського сільського клубу, облаштувати топкову котлом на альтернативному паливі, на що пішло близько 72 тисяч гривень від підписаних соціальних угод. Приємно і те, зазначив Анатолій Пасюта, що також відремонтовано асфальтно-дорожнє покриття від Вергунів до Клепачів. Це ще 180 тисяч гривень (кошти соціальних угод). Під час реорганізації Клепачівського НВК на ремонтні роботи в приміщенні витрачено 300 тисяч гривень: 245 тисяч – від соцугод, 55 тисяч – із місцевого бюджету. Також відновили вуличне освітлення. Затишно і комфортно в закладах соціальної сфери Клепачівської сільської ради, є належні умови для всебічного розвитку дітей, для роботи працівників, яких у господарстві близько 350. Середня заробітна плата становить 2100 гривень.
Підсумовуючи робочу поїздку, Володимир Онищенко наголосив, що в Хорольському районі активно втілюють соціальні ініціативи Президента України.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.