Фальшиві посвідчення і реальні штрафи

На залізничній станції Полтава проходить цільова оперативно-профілактична операція “Пасажир”. Проводиться вона з метою профілактики правопорушень на рухомому складі, забезпечення громадського порядку в пасажирських поїздах, попередження та розкриття крадіжок особистого майна громадян, а також виявлення “безбілетників”. За час відпрацювання виявлено кілька фактів використання пасажирами підроблених посвідчень.
Майже щотижня працівники лінійного відділу міліції на станції Полтава спільно з працівниками залізниці вилучають у несумлінних громадян посвідчення з ознаками підробки, аби була пільга для проїзду в приміських поїздах. Справді, іноді громадяни знаходять чужі загублені документи, але не поспішають їх повернути власникам, хоча в такому випадку потрібно звернутися до міліції або відповідних органів, які видали посвідчення. Натомість знахідку намагаються використати у власних корисливих цілях. Економлячи кілька гривень на проїзді, переступають межу закону. А таке діяння підлягає санкції статті 358 Кримінального кодексу України “Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів”. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арешту на строк 6 місяців або позбавлення волі до 3 років.
Як свідчить статистика, підроблені посвідчення вилучались у жінок і чоловіків різного віку, а останній випадок просто вразив. Чоловік придбав квиток за пенсійним посвідченням, яке було виписане на жінку. В документі було вказано – Галина Григорівна 1945 року народження, а фото вклеєне чоловіка, значно молодшого за віком. Міліціонери встановили особу порушника, ним виявився мешканець Полтави 1975 року народження. Правоохоронцям він зізнався: думав, що ніхто не зверне увагу. Ця подія занесена до єдиного реєстру та розпочато кримінальне провадження. Цілком ймовірно, що спритнику доведеться виплатити чималенький штраф. Ось так він “зекономив”.

Наталія САЙКІНА
Помічник начальника лінійного відділу на станції Полтава
по взаємодії зі ЗМІ

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.