Лунає мелодія дивна

На пошану пам’яті Берегині нашої пісні в Полтавському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені М.В. Гоголя відбулася перша Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю “Творчість Раїси Кириченко в культурному просторі України на прикордонні ХХ–ХХІ століть”.
– Вона відлетіла у засвіти, полишивши після себе невичерпну духовну спадщину, але велика духовна дорога до Раїси Кириченко починається лишень. У неї довге, виписане яскравими сторінками на століття, як сказав Борис Олійник, “на всі покоління й віки”, життя. У вінок пам’яті, прикрашений кінострічками, живописом, ми вплітаємо наукову сторінку. Ми пізнаємо феномен Раїси Кириченко на тлі епохи, на покордонні ХХ і ХХІ сторіч, – наголосив ректор Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка, професор, голова організаційного комітету конференції Микола Степаненко.
Він висловив сподівання, що проведення таких форумів стане традицією в Полтаві – духовній скарбниці України. Привітання організаторам та учасникам наукового дійства надіслали Голова Верховної Ради України Володимир Рибак, голова Українського фонду культури, наш земляк, поет-академік Борис Олійник.
“Укрпошта” з нагоди 70-ї річниці від дня народження співачки випустила художній немаркований конверт “Раїса Кириченко”. Заступник голови – керівник апарату ОДА Валерій Пархоменко та ректор ПНПУ імені В.Г. Короленка Микола Степаненко провели спецпогашення конверта. На урочистостях  було виголошено щирі слова любові до Берегині української пісні, висловлені за дорученням земляків незабутньої Чураївни головою Глобинської районної ради Олександром Феденком. Двоюрідна сестра співачки Галина Миколаєнко поділилася спогадами з дитинства, навіявши роздуми про те, наскільки простою і щирою людиною була Раїса Кириченко. І, звичайно ж, лунали мелодії дивні, чимало з репертуару Раїси Кириченко, у виконанні майстрів мистецтв й аматорських колективів.

Євгенія ДАВИДЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.