Пенсії надходитимуть вчасно

У  рамках адміністративної реформи з 1 жовтня збір пенсійних внесків покладено на органи Міністерства доходів і зборів. Відтепер створення фінансової основи для своєчасної виплати пенсій залежатиме не лише від Пенсійного фонду. Про це йшлося на прес-конференції в інформагентстві “Новини Полтавщини”.
– Із 1 жовтня контроль за сплатою єдиного соціально внеску перейшов до органів Міністерства доходів і зборів. Для цього спеціально відкрито 10 ідентичних рахунків, але з іншими реквізитами. Пенсіонери не мають жодних підстав для хвилювання. Процедура розподілу коштів залишилася та ж сама. Графіки доставки й видачі пенсій не змінилися – з 4 по 25 число кожного місяця. До відома платників: звітність за вересень вони мають надавати вже не в Пенсійний фонд, а в підвідомчі управління Міністерства доходів і зборів, – повідомив начальник головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області Валерій Руденко.
Як зазначив начальник головного управління Міндоходів у Полтавській області Володимир Задорожний, в основу адміністрування єдиного внеску та загальнообов’язкового державного страхування покладено сервісний принцип роботи. Кожен бажаючий може отримати консультацію з цього питання зручним йому способом: або в центрі інформаційно-довідкового департаменту Міністерства доходів і зборів за телефоном 0800501007, або завітавши до будь-якого центру обслуговування платників податків. На обласному субсайті відомства оприлюднені нові рахунки для сплати та накази щодо особливостей процедури адміністрування єдиного соціального внеску. Аналогічна інформація розміщена в кожному центрі обслуговування платників податків.
– Ми будемо здійснювати прийом і обробку звітності та контроль за своєчасністю і повнотою надходження єдиного соціального внеску. Ні форма, ні терміни подачі звітів не змінюються. Відтепер платнику податків не потрібно звертатися в кілька організацій. Він, прийшовши до центру обслуговування платників податків, подає звітність по єдиному соціальному внеску в паперовій чи електронній формах і, витрачаючи менше часу, отримує більш якісну послугу, – зазначила заступник начальника головного управління Міндоходів у Полтавській області Людмила Голуб.

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.