Інвестиційний проект реконструкції автомагістралей

IMG_6306Тривають роботи з реконструкції автодороги Київ–Харків–Довжанський на території Полтавської області. Значні інвестиції для цього здійснює Світовий банк (МБРР). Днями група представників цієї впливової фінансової установи ознайомилася з впровадженням поточних проектів поліпшення стану дороги і безпеки руху на цій магістралі. Експерти Світового банку (МБРР) зустрілися з керівництвом Полтавської області для обговорення питань реалізації реформ дорожньої галузі. У зустрічі взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко, директор департаменту інфраструктури та туризму ОДА Віктор Шадчнєв, представники Світового банку Ерік Ланселот, Саймон Елліс, Євген Булах, представники Державного агентства автомобільних доріг України “Укравтодор” та ДП “Українські дорожні інвестиції” “Укравтодору”, Служби автомобільних доріг у Полтавській області та інші фахівці.
– Для нас дуже важливо, щоб реконструкція автодороги Київ–Харків–Довжанський, яка проходить через територію Полтавської області, була проведена вчасно і якісно, – наголосив Олександр Удовіченко. – По цій магістралі рухається значний транспортний потік із індустріального Донбасу, Харківської, Дніпропетровської областей до столиці та західних регіонів України. Зрозуміло, що навантаження на автодорогу дуже значне. Тому свою зону відповідальності ми бачимо в тому, щоб сприяти компанії, яка виграла тендер і веде там роботи. Полтавська облдержадміністрація і районні адміністрації й надалі будуть співпрацювати з усіма структурами.
У ході зустрічі також обговорювалися проблеми розмежування автодоріг, коли на баланс області передаються понад 6 тисяч кілометрів шляхів загального користування, і пов’язані з цим проблеми фінансування, утримання, управління цією інфраструктурою.
– На Полтавщині нині працює місія Світового банку, – прокоментував журналістам підсумки зустрічі начальник Служби автомобільних доріг у Полтавській області Дмитро Кобченко. – Експерти прибули для того, щоб проконтролювати реконструкцію автодороги Київ–Харків–Довжанський. Світовий банк фінансує ремонт цієї дороги. Левову частку робіт виконує фірма “Тадіні”.
aПід час зустрічі в облдержадміністрації.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
Олег ЖУРАВЛЬОВ (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.