Євген Ткачук: “Після першого дотику до м’яча хвилювання минає”

Футбольні вболівальники, та й не тільки прихильники цього виду спорту, завжди хочуть бути в курсі подій, які відбуваються навколо їхніх улюбленців. Ті ж, в свою чергу, не дуже охоче спілкуються із журналістами після невдач і значно жвавіше, відсвяткувавши перемогу. Але ж фанатам цікаві усі аспекти спортивного життя. Ми зустрілися із захисником полтавської “Ворскли” Євгеном Ткачуком, який люб’язно дав відповіді на запитання “Зорі Полтавщини”.
– Євгене, після переможної гри у футболістів наступного дня – день відпочинку?
– Ні, не завжди. Інколи буває, що вранці після гри ми займаємося відновлювальними вправами, проводимо легке тренування для тих, хто не грав або був на полі менше тайму. Все залежить від того, через скільки днів наступна гра. Якщо більше семи днів, то нам дають півтора-два дні відпочинку, якщо 5–6 – один день вихідний і одразу тренування.
– А трапляється, що після поразки як виховну роботу тренер призначає тренування одразу після програшної гри?
– Зараз ні, а от при Павлові таке неодноразово було. Взагалі подібний метод існує.
– Коли відбувся твій дебют за “Ворсклу”?
– Це було у листопаді 2010 року, ми грали в Маріуполі з “Іллічівцем”. На останній хвилині Микола Павлов випустив мене на заміну. Тоді вже рахунок був 6:2(!) на нашу користь.
– А перший повний матч ти провів наступного туру. Це була гра на “Донбас-арені” з “Шахтарем”. Які тоді були відчуття?
– Враження спочатку були просто шокуючі. Коли виходиш на поле, а на тебе дивляться близько 50 тисяч пар очей… Почалася гра, дуже хвилювався. Але після першого-другого торкання м’яча, боротьби з суперником вже почуваєш себе впевнено.
– У міжсезоння багато було розмов про твій можливий перехід до московського “Локомотива”. А дехто “сватав” в українські клуби: фігурували “Таврія”, “Волинь”, “Дніпро”, “Арсенал”. Чи був інтерес з боку цих клубів?
– Стосовно “Локомотива”, то офіційно до мене ніхто не звертався. З “Арсеналом” раніше варіант переходу був, коли Леонід Кучук працював головним тренером цієї команди. Але керівництво “Ворскли” попросило залишитися у Полтаві. І я із задоволенням продовжив грати у “Ворсклі”. Стосовно “Таврії”, “Волині” й “Дніпра” – це просто плітки.
– На скільки розрахований твій контракт із “Ворсклою”?
– До 2016 року.
– Як почуваєшся у команді?
– У нас прекрасний колектив. Не перший рік уже тут. Тренери й колеги-гравці завжди підтримають.

Григорій ГЕРАЩЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.