Як будувати стосунки з чоловіком

Перш ніж починати стосунки з чоловіком, вирішіть для себе, які цілі ви переслідуєте і чого чекаєте від цих стосунків. Якщо ви хочете побудувати своє майбутнє і створити сім’ю, не варто приховувати від чоловіка своїх намірів. Зазвичай жінка інстинктивно відчуває, як себе поводити при першій зустрічі. Але не кожна знає: щоб налагодити стосунки з чоловіком, необхідно починати з флірту.
Для цього вам знадобляться вміння показати себе,  кмітливість, чарівність і почуття гумору.
Інструкція до дії
Не робіть самі перший крок. Нехай чоловік зрозуміє, що він вас приваблює, цього цілком достатньо. Мова жестів – це головне у флірті. Перше враження на чоловіка справляють ваша зовнішність і жести, друге – ваша манера й стиль розмови, на третьому місці – те, про що ви з ним говорите.
Перехопіть погляд чоловіка, з яким ви хочете зав’язати стосунки, й затримайте на ньому свій – на пару секунд, не довше. Якщо погляд повернеться до вас, це означає, що ваші шанси високі   й ви його зацікавили. Зверніть увагу на відстань між вами. Під час знайомства не перетинайте “соціальну зону”, вона складає 1–2 метри. Якщо чоловік налаштований на спілкування з вами, наблизьтеся сантиметрів на 50 – ця зона називається “персональною”. Не перетинайте “інтимну зону”, вона становить 40 сантиметрів. А якщо перетинаєте, то робіть це з великою обережністю. Спочатку подумайте, чи дозволить вам це зробити чоловік? Не перебивайте свого співрозмовника під час спілкування. Покажіть свою зацікавленість. Зрідка допускайте компліменти стосовно чоловіків, їм це подобається. По черзі обмінюйтеся цікавими фактами один про одного. Пам’ятайте про гумор, це головний помічник у флірті. Флірт – це гра, а яка гра обходиться без жартів і веселих коментарів?
Зверніть увагу
Якщо ваші стосунки не обходяться без сварок, існує дві моделі поведінки. Коли образив він – заспокойтеся і не йдіть на конфлікт. Не вимагайте термінових вибачень, проявіть терпіння. Через деякий час поговоріть із ним  і поясніть, чим ви скривджені. Дайте чоловікові зрозуміти, що він був не правий. Не приймайте поспішних рішень.
Якщо скривдили ви, аналізуйте свою поведінку, уявіть себе на місці чоловіка і спробуйте зрозуміти його. Виправдовуючи себе, ніколи не звинувачуйте його. Дайте чоловікові час зрозуміти ваш вчинок, потім поясніть.
Корисні поради
Зважайте на те, що палітра сексуальних фарб у чоловіків більш різноманітна, ніж у жінок. Тому навіть дружню поведінку вони можуть сприйняти як сек-суальний флірт. Пам’ятайте, що вогника в очах, чарівності й шарму часом буває досить, щоб молодий чоловік “закрив очі” на фізичні вади.
Петро ЗАВАЙДА,
психолог.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.