“Пролісок” розквітає… у вересні

Одразу дві приємні події відбулися у Яреськах Шишацького району.
Юних і дорослих мешканців села із Днем знань привітав міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін. Виступаючи на урочистостях у Яреськівській ЗОШ І–ІІІ ступенів імені Федора Борідька, він передав вітання від Президента України Віктора Януковича, Прем’єр-міністра Миколи Азарова.
– Нещодавно Глава Держави підписав Указ “Про Національну стратегію розвитку освіти в Україні на період до 2021 року”. Розроблення Національної стратегії зумовлене необхідністю кардинальних змін, спрямованих на підвищення якості й конкурентоспроможності освіти в нових економічних та соціальних умовах, прискорення інтеграції України у міжнародний освітній простір. Реалізація стратегії сприятиме істотному зростанню інтелектуального, культурного, духовного потенціалу суспільства загалом та кожної особистості зокрема. Додам, що всім хлопцям та дівчатам треба активніше займатися спортом, фізичною культурою. Сьогодні успіху досягають не лише освічені, розумні, духовно багаті, а й фізично загартовані, готові до подолання усіляких перешкод молоді люди, – наголосив Равіль Сафіуллін.
Він подарував школярам та вчителям фізкультури набір професійних м’ячів. Равіль Сафіуллін, в якого слова ніколи не розходяться з ділом, пообіцяв посприяти в облаштуванні біля навчального закладу сучасного тренувально-ігрового комплексу та футбольного поля зі штучним покриттям.
Голова районної державної адміністрації В’ячеслав Білаш, Яреськівський сільський голова Дмитро Заїка запевнили, що районна та місцева влада і надалі докладатимуть зусиль для покращення умов навчання, відпочинку учнів і педагогів, для зміцнення матеріально-технічної бази школи. Директор навчального закладу Наталія Зозуля зазначила, що завдяки сприянню центральної і місцевої влади сільська школа поступово набуває досвіду впровадження високих стандартів освіти.
За успіхи в навчанні, спорті, мистецтві групі педагогів і учнів Яреськівської ЗОШ І–ІІІ ступенів імені Федора Борідька було вручено почесні відзнаки.
***
DSC_0020А наступного дня в Яреськах урочисто відкрили капітально відремонтований дитячий садочок-ясла “Пролісок”. У 2014-му цьому закладу виповниться 50 років. Із нагоди такої дати депутати місцевої ради та райдержадміністрація вирішили розпочати капітальний ремонт будівлі. Роботи стартували в травні й тривали до початку вересня. Ремонтники повністю оновили інтер’єри, використовуючи сучасні, екологічно чисті матеріали, замінили комунікації. Високопрофесійний колектив уже розпочав роботу, а вихованці “Проліска” залюбки “освоюють” дитсадочок, який засяяв новими барвами.
Почесними гостями, яких діти вітали запашними короваями, були голова Шишацької райдержадміністрації В’ячеслав Білаш, генеральний директор ТОВ “Агрофірма імені Довженка” агропромхолдингу “Астарта-Київ” Віктор Скочко, Яреськівський сільський голова Дмитро Заїка. Вихованці дитсадка віршованими рядками привітали присутніх із Днем знань та з великою вдячністю дарували квіти усім, хто допомагав оновити “Пролісок”.
– Це справді свято, адже після капітального ремонту запрацював наш садок, – наголосив Віктор Скочко. – Дивлячись на це подвір’я, на внутрішнє оформлення закладу, розумієш, у яку гарну справу місцева влада вкладає кошти від сплачених нами податків. Хотілося б попросити батьків згуртуватися разом для вирішення важливих питань. У свою чергу ТОВ “Агрофірма імені Довженка” готова відгукнутися на цікаві й перспективні ініціативи.
Від сільгосппідприємства Віктор Скочко подарував ДНЗ ноутбук.
– Свідченням того, як потрібно працювати владі над втіленням у життя соціальних ініціатив Президента України, є відкриття “Проліска”, – зазначив В’ячеслав Білаш. – Окрім капітального ремонту дитячого садка, у Яреськах проводяться роботи з освітлення вулиць, реконструюються дороги. Більше мільйона гривень спрямовано на оновлення нашого ДНЗ.
Від районної організації Партії регіонів голова Шишацької райдержадміністрації вручив грошовий сертифікат на придбання потрібної для закладу аудіо- чи відеотехніки.
– Мабуть, ніхто так не чекав відкриття садочка, як уся наша сільська громада та родини з дошкільнятами, – розповіла завідуюча Яреськівським ДНЗ Олена Кириченко. – Таких сімей на території сільської ради проживає 244. Нинішнього навчального року садочок прийняв близько ста дітей. Зараз цілком облаштовано чотири групи, планується відкрити ще дві. Слова подяки варто висловити працівникам закладу, які активно долучилися до ремонтних робіт, опановуючи нові для себе професії – будівельника, дизайнера, монтажника. Також ми отримали змогу самостійно визначити, так би мовити, асортимент нових меблів, на закупівлю яких спрямовано близько 200 тисяч гривень.
Найближчим часом колектив дитсадка планує завершити оформлювальні роботи: прикрасити стіни закладу декоративними роботами, виконаними працівниками ДНЗ, облаштувати музичну кімнату, пізнавальні куточки. “Пролісок” у Яреськах розквітнув у вересні. Тож нехай його барви будуть яскравими ще багато-багато десятиліть.

Анна ВАСЕЦЬКА
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”
Володимир ТУР
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.