Полтава – Санкт-Петербург: нові віхи співпраці

DSC_0347У  рамках угоди щодо співпраці між Полтавською обласною радою та Законодавчими зборами Ленінградської області Російської Федерації у нашому краї перебувала представницька російська делегація на чолі з головою Законодавчих зборів Ленінградської області Сергієм Бебеніним. До складу делегації увійшли заступник голови Законодавчих зборів, голова постійної комісії з регламенту та депутатської діяльності Юрій Олейник, голова постійної комісії з житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Геннадій Жирнов, консультант апарату Зоя Родіна. В обласній раді відбулася зустріч із членами делегації, в якій взяли участь голова обласної ради Іван Момот, перший заступник голови обласної ради Володимир Онищенко, заступник голови облдержадміністрації Олена Адамович, заступник голови обласної ради Володимир Марченко, начальник інформаційно-аналітичного відділу обласної ради Ірина Дудка, президент Полтавської торгово-промислової палати Володимир Олійник.
Іван Момот ознайомив гостей із історією та сучасним Полтавщини, здобутками в соціально-           економічній сфері, наголосивши на перспективах розвитку економіки області та реалізації інвестиційних проектів, із практикою роботи органів місцевого самоврядування та виконавчої влади щодо вирішення широкого кола завдань забезпечення життєдіяльності області.
На питаннях роботи представницьких органів влади Ленінградської області зупинився Сергій Бебенін.
Було детально проаналізовано розвиток взаємовигідної співпраці, яка започаткована чотири роки тому. Відзначалося, що договір, який є рамковим, має бути суттєво доповненим і розширеним. Свої пропозиції щодо цього підготували і полтавці, й російська сторона. Іван Момот запропонував доповнити договір пунктами про співпрацю на рівні міст та сільських районів, обмін дитячими колективами для відпочинку та в групах за інтересами (спорт, мистецтво, освіта). Подальшого розвитку потребують стосунки і в економічній сфері.
Гості із Санкт-Петербурга пропонують розвивати стосунки і на рівні виконавчої, і на рівні представницької влади. Про це йшлося, як повідомив Сергій Бебенін, і під час його зустрічі з головою облдержадміністрації Олександром Удовіченком. Російська сторона особливу зацікавленість виявила в розвитку стосунків у сфері АПК, в поставках із Полтавщини овочів та фруктів. Надійним гарантом розвитку співпраці у сфері АПК Сергій Бебенін вбачає й активну присутність на Полтавщині російських інвесторів, зокрема з Бєлгородщини. Учасники зустрічі підкреслили, що дружні стосунки російського й українського народів мають глибоке коріння, вони не підвладні різним негативним впливам. Приклад того, як треба співпрацювати, показують наші регіони.
Гості із Санкт-Петербурга мали зустрічі з представниками бізнесових кіл, познайомилися з історичними пам’ятками Полтавщини, побували на Національному Сорочинському ярмарку.

Віктор КІКОТЬ
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.