…І світ стає яскравішим

IMG_4444Уже недовго чекати завідувачці відділу декоративно-прикладного мистецтва Полтавської школи мистецтв “Мала академія мистецтв” ім. Р. Кириченко Ярославі Кучерук того дня, коли юні майстри переступлять поріг їхнього закладу, щоб наповнити своє дозвілля захоплюючими заняттями з вишивки, килимарства, писанкарства та ще десятків різновидів як давнього, так і сучасного рукоділля. А починаються зустрічі викладачів таких незвичайних дисциплін із дітьми вже невдовзі після старту навчального року в школах. І шлях до знань для дівчаток і хлопчиків відразу стає веселішим, адже, крім правил правопису, формул та історичних дат, у їхніх думках з’являються сотні мрій про квіти з бісеру, птахів на полотні, ляльок із клаптиків…
Ярослава Вікторівна Кучерук працює у “Малій академії мистецтв” п’ять років. За цей час уже встигла зрозуміти, що робота й хобі для неї нероздільні. Говорить, що навіть із наймолодшими вихованцями, допомагаючи яким доводиться іноді й тисячу разів за день втягувати нитку в дрібне вушко голки, ніколи не втомлюється. Цікаво, що з Полтавською школою мистецтв пов’язане життя всієї її сім’ї. Чоловік, Юрій Сергійович, – викладач хореографії і керівник зразкового танцювального колективу “Карамболь”. І хвилини не може всидіти без танців їхня дев’ятирічна донька Софійка, а семирічний син Артемко більше тяжіє до маминих уроків, з охотою малює, вишиває.
На рахунку Кучеруків-старших – чимало перемог на різних конкурсах, яким вони радіють і як безпосередні учасники, і як наставники своїх вихованців, і, звісно ж, як мама й тато. Цього літа високі здобутки приніс, зокрема, міжнародний конкурс “У гостях у Нептуна” (Болгарія). Втім яскравішим світ навколо творчої родини стає завдяки не далеким мандрам, а невичерпному бажанню розфарбовувати його одноманітні будні радістю і захопленням.

Вікторія КОРНЄВА
“Зоря Полтавщини”


Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.