Ось і школа, ось і клас…

Усі школи на Полтавщині стовідсотково готові до початку нового навчального року, повідомив на прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини” заступник голови – керівник апарату облдержад- міністрації Валерій Пархоменко.
Підготовка до старту навчального процесу здійснювалась відповідно до доручень Президента України Віктора Януковича. Особлива увага приділялась виконанню завдань із модернізації освіти, зокрема посиленню матеріально-технічної бази навчальних закладів та забезпеченню рівного доступу всіх дітей до якісної освіти. 125,5 тисячі учнів  нашої області прийдуть першого вересня на урочисту лінійку з нагоди Дня знань, а наступного дня – сядуть за парти. Для понад 10 тисяч із них буде організоване транспортне підвезення до навчальних закладів.
Валерій Пархоменко наголосив, що нині в усіх школах відкрито комп’ютерні класи, минулого року з цією метою було додатково закуплено близько тисячі комп’ютерів. У ході підготовки до нового навчального року також приділялась увага модернізації спортивних майданчиків – проінспектовано щодо відповідності вимогам техніки безпеки та поліпшено стан близько 300 таких об’єктів. Позашкільною освітою планується охопити понад 50 відсотків дітей. Саме в цьому напрямку доведеться активізувати роботу, адже, за дорученням Президента України Віктора Януковича, цей показник має складати 70 відсотків. Нині вже напрацьовано ефективний досвід відкриття у сільських школах філій районних центрів дитячої та юнацької творчості.
Валерій Пархоменко зупинився також на питаннях організації дошкільної освіти, розповів про особливості літнього оздоровлення обдарованих дітей та відповів на запитання журналістів.

Вікторія КОРНЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.