“Зоря” – “Ворскла” – 1:2

Майже всі футбольні фахівці перед початком прогнозували перемогу “Зорі”. Але Василь Сачко і його команда вкотре спростували подібні прогнози. Зустрічалися сусіди по турнірній таблиці            (5-те і 6-те місця у чемпіонаті). “Ворскла” до цього у новому сезоні на виїзді ще не програвала. Цікаво, що за всю історію виступів цих команд “ворскляни” у Луганську перемагали лише один раз. І ось – вдруге.
Незважаючи на спеку (+320), розпочали дуже жваво. Активнішими були гості, але першими забили полтавці. Вернидуб ціною першої жовтої картки поруч із лінією штрафного майданчика збив Міщенка, а сам постраждалий майстерно пробив у ворота “Зорі” – 0:1.
Господарі швидко відігралися. Активний і окрилений викликом до збірної України Хомченовський пройшов лівим флангом і віддав у центр на Яніка Болі. Останній в оточенні чотирьох “ворсклян” отримав м’яч, розвернувся і красиво пробив – 1:1. Згодом Болі знову забив, але з положення поза грою. “Зоря” атакувала і надалі, але “Ворсклі” вдалося відсунути гру від власних воріт. Активно діяли фланги (Ребенок, Кривошеєнко), старався Міщенко, намагався частіше бити Дедечко. На 32-й хвилині центральний захисник господарів Вернидуб отримує другий “гірчичник” і залишає поле. Гості виконують чимало кутових, тиснуть на ворота суперника, але чисельну перевагу реалізувати не можуть. А Болі знову ледь не забив. Нападник господарів виходить сам на сам з Непогодовим, наш воротар рішуче кидається у ноги противнику і ліквідовує загрозу. При цьому француз отримує пошкодження, й у перерві його заміняють на Каменюку. Вже на початку другого тайму гарний гол знову забиває Міщенко. Отримавши м’яч на правому фланзі, наш гравець лівою ногою закидає “шкіряного” воротареві “Зорі” просто “за комірець” – 1:2. “Ворскла” продовжує атакувати, і ще один оборонець господарів Тоні Шуніч грубо порушує правила: фол останньої надії. Вилучення. У полтавців вже на два гравці більше. Далі моменти були як у господарів, так і у гостей. На 71-й хвилині рахунок мав би стати 2:2, але іншої думки був Непогодов. Він знову врятував команду, коли Худзік пробивав впритул. Надалі “ворскляни” намагалися потримати м’яч і ловити суперника на контратаках. На останніх хвилинах всі гравці “Зорі” разом із воротарем перебували у штрафному майданчику гостей під час розіграшу кутових і штрафних, але полтавці, граючи у більшості, перемогу таки втримали.
У звітній грі за наших земляків грали: Непогодов, Пердута, Ткачук, Даллку (к), Сапай, Чеснаков (Маркоскі, 54), Дедечко, Ребенок, Міщенко (Буднік, 81), Кривошеєнко, Янузі (Громов, 67).
Результати інших матчів 6-го туру: “Чорноморець” – “Арсенал” – 1:0, “Іллічівець” – “Металург” Д – 3:0, “Севастополь” – “Дніпро” – 1:1, “Говерла” – “Металіст” – 0:2, “Шахтар” – “Металург” З – 2:0, “Динамо” – “Таврія” – 2:0. Матч “Волинь” – “Карпати” було зіграно у понеділок ввечері.
Наступний матч наші футболісти зіграють 24 серпня у Полтаві. Суперник – “Волинь” (Луцьк).

Григорій ГЕРАЩЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.