У полоні смороду

На початку минулого тижня Полтавою почав ширитися неприємний запах, створюючи неабиякий дискомфорт для людей. Найбільше від смороду потерпали мешканці мікрорайонів Браїлки, Половки, Алмазний, Сади. Телефонуючи до редакції газети “Зоря Полтавщини”, полтавці зазначали, що з кожним днем стає все важче дихати, особливо загострюється ситуація у вечірню пору.
Як нам повідомили у міськраді, для виявлення джерела смороду в місті була створена спеціальна комісія, до складу якої увійшли представники управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради, Інспекції з контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста, санітарно-епідеміологічної станції Полтави та Державної екологічної інспекції області. В результаті перевірки фахівці даних установ з’ясували, що причиною смороду є курячий послід, який птахопідприємство вивезло на сільськогосподарські поля поблизу Гожулів як органічне добриво. Через спекотну та вітряну погоду, що переважала у Полтаві протягом минулого тижня, неприємний запах поширився містом. Працівниками СЕС було здійснено необхідні заміри на визначення рівня аміаку, сірководню, двоокису азоту, сірчистого ангідриту та хлору в районах, де найбільше відчувався сморід, та на вказаних полях. У результаті проведеної перевірки, зазначає начальник Полтавського міськрайонного управління головного управління Держсанепідслужби в Полтавській області Станіслав Руденко, перевищень гранично-допустимих концентрацій шкідливих речових у повітрі виявлено не було.
З моменту виникнення і понині дана ситуація знаходиться під контролем відповідних служб. Зокрема питання поширення смороду в Полтаві та його локалізації були розглянуті під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
Як стверджують фахівці, загрози для здоров’я громадян немає. Ну а те, що сморід дошкуляє, то, мовляв, поза компетенцією високоповажних структур. Можливо, воно й так, тільки ж смердить у місті. Й коли вже дощі змиють чиїсь недбалість та непрофесійність?..

Таміла МИХЕЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.