Каламутні дощові потоки…

Затримки проплат через органи Державного казначейства все ж таки внесли корективи в розподіл бюджетних коштів Кременчука. На черговій сесії міської ради депутати переглянули раніше ухвалені програми. Зокрема відмовилися від проведення деяких запланованих капітальних ремонтів у міських лікарнях. Так, через ризики з фінансуванням допоки відкладено ремонт єдиного у місті кардіологічного відділення 3-ї міської лікарні. Тож відповідно до рішення міської ради 1 мільйон 354 тисячі гривень, які планували використати на проведення цього капітального ремонту, вирішили спрямувати на утримання та поточний ремонт електромереж зовнішнього освітлення та на виконання робіт, пов’язаних з благоустроєм.
Перерозподілили й 1 мільйон 753 тисячі гривень, які були виділені на капітальний ремонт об’єктів дорожньо-мостового господарства. З них 703 тисячі гривень буде використано на будівництво доріг, продовження реконструкції скверу «Жовтневий», розробку робочого проекту та реконструкцію системи поливу в цьому зеленому куточку міста. Ще 731 тисячу гривень, що планувалися на капітальний ремонт дорожньо-мостового господарства, спрямують на інші роботи.
Утім, такий перерозподіл не означає, що усі ці кошти вдасться освоїти. Нині під загрозою залишається реалізація проекту з укріплення схилів у районі вулиці Хорольської, якого мешканці чекають не один десяток років. Маючи завершену технічну документацію, будівельники приступили до першого етапу – підготовки нульового циклу для будівництва підпірних стін із габіонних конструкцій, тобто сітчастих коробок, заповнених природним каменем. Вони легко зв’язуються дротом, утворюючи гнучку стіну, через яку добре фільтрується вода. Така конструкція, наповнена щебенем, дозволить звести до мінімуму гідростатичний тиск й одночасно надійно закріпити ґрунт, який на цій вулиці постійно сповзає.
Крім габіонів, на кручі в районі вулиці Хорольської на першому етапі робіт передбачено й облаштування залізобетонних зливовок, а також посадку зелених насаджень і багато іншого. Однак, маючи гіркий досвід попередніх років, підрядники не хочуть працювати безкоштовно. Нині проблема полягає у затримці платежів Держказначейством. Із запланованих 4 мільйонів гривень замовнику навіть не вдається виплатити тридцятивідсотковий авансовий платіж, який складає 1,3 мільйона гривень від вартості робіт.
Відсутність коштів укотре поставить під загрозу безпеку мешканців цілого мікрорайону, які щоразу з великим острахом чекають дощу, адже саме його потоки постійно завдають руйнувань не тільки вулиці, а й будівлям. У цих каламутних дощових потоках зникає й віра у реальні зміни на краще.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.