Кожна восьма медаль – полтавська

Як уже повідомляла “Зоря Полтавщини”, нещодавно у столиці Болгарії – Софії – завершилися ХХІІ літні Дефлімпійські ігри – спортивні змагання найвищого рівня для людей із вадами слуху. Збірна України посіла другу сходинку, поступившись тільки команді Росії. Загалом представники нашої держави завоювали 88 нагород – 21 золоту, 30 срібних і 37 бронзових відзнак. Кожну восьму медаль здобули полтавці. Тріумфальному виступу наших земляків було присвячено прес-конференцію, яка відбулася нещодавно в інформагентстві “Новини Полтавщини”.

– Наші легкоатлети, каратисти, футболісти й тенісисти показали найвищі результати за всю історію розвитку інваспорту Полтавщини. Це вкотре доводить, що наша область має потужну базу та професійних наставників, – наголосив заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Валерій Пархоменко. – За дорученням Президента України в регіоні мають збудувати 4 майданчики зі штучним покриттям, відремонтувати відповідні конструкції та споруди, також планується здати в експлуатацію басейн у Гадячі. За перше півріччя згідно з календарним планом на спортивні змагання Полтавщина спрямувала 820 тисяч гривень. Це – вагомий показник. Ми намагаємося все більше залучати молодь до здорового способу життя, пропагуючи заняття фізичною культурою. Завдяки цим переможцям, які є прикладом для юнацтва регіону, ми хочемо показати молодому поколінню альтернативні шляхи реалізації свого потенціалу, в тому числі й у спорті.
У скарбничці спортсменів регіону – 11 нагород. “Золото” та “бронзу” завоювала каратистка Інна Мажара; три срібні медалі здобули футболісти Родіон Причина, Олександр Верещака та Ігор Хозяїнов, “срібло” і “бронза” – у майстра з настільного тенісу Геннадія Закладного, із почесним третім результатом повернулися на Полтавщину каратисти Максим Беленок та Олександр Кальник, дві бронзові нагороди виборов у метанні диска та штовханні ядра Олег Білоконь. Готували дефлімпійців із настільного тенісу – Микола Закладний, із карате – Микола Богодистий, із футболу – Олександр Верещака. Від обласної влади переможці та їхні наставники отримали сертифікати на грошові винагороди.

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.