Конкретизували практику реалізації доручень Глави Держави

Перший заступник голови обласної ради Володимир Онищенко здійснив робочу поїздку до Семенівського району, де взяв участь у розширеній нараді з сільськими, селищними головами з питань реалізації доручень Президента України Віктора Януковича щодо звернень громадян, а також функціонування у районі транспорту, зв’язку, забезпечення енергопостачання.
Нараду провів голова райдержадміністрації Валерій Книш. Він зазначив, що питання інфраструктури найчастіше порушуються у зверненнях, на сходках громадян, під час зустрічей представників місцевої влади із сільським населенням. Зрозуміло, що сучасний стан розвитку об’єктів інфраструктури  не ідеальний, та стверджувати, що влада не вживає заходів, не можна. Так, цього року в 4 сільських та селищній радах району проводиться капітальний ремонт доріг, протягом двох років замінено близько 900 електричних стовпів, налагоджено автобусне сполучення між віддаленими селами та райцентром. З огляду на те, що Президентом України Віктором Януковичем поставлене завдання щодо вирішення питань громадян, які звертаються до органів влади чи до Глави Держави у рамках проекту «Діалог з країною», сільські голови, як очільники територіальних громад, виразники їхніх інтересів, мають проаналізувати звернення, що надходять від громадян. По-перше, необхідно виокремити ті, що не можна вирішити на місці, які потребують втручання вищих органів влади. По-друге, необхідно виробити пропозиції, завдяки яким можна було б швидше і якісніше вирішувати питання, які порушуються у зверненнях громадян. А для їх вирішення необхідна тісна співпраця між сільською радою, агроформуванням чи підприємством, що знаходиться на її території, соціальними фахівцями тощо. «Яскравим прикладом є звернення мешканки села Наталенки Оболонської сільської ради Поліни Голодної щодо отримання будматеріалів. Сільський голова Сергій Гамбаль, перейнявшись проблемою жінки, матері воїна-афганця, оперативно отримав згоду в наданні допомоги від директора «ТОВ «Райагробуд» Олександра Костюка. Тож за один день було вирішено дане питання, за що я щиро вдячний усім, хто долучився до вирішення проблеми цієї жінки», – констатував Валерій Книш.
Володимир Онищенко зауважив, що в основі роботи представників влади повинні бути людина, громада з її інтересами, потребами: «Наше завдання – зробити усе для покращення життя будь-якого заявника. Адже людина не приходить у кабінети просто так, вона звертається переважним чином тоді, коли їй справді потрібна допомога. Зробивши добро людині, ми покажемо, що зможемо відстояти інтереси усієї громади, працювати на її користь, поліпшити якість життя односельчан. Ми обрані на ці посади, нам довірилися люди, тому і вимагають від нас певних дій. Тож давайте не зрадимо їхніх інтересів, працюватимемо з віддачею і задоволенням від зробленого».
На нараді розглянули й питання стану та перспектив ремонту доріг, роботи центру з надання адміністративних послуг, функціонування електропостачання та дротового радіо, земельних відносин.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.