Втрачена перемога

Наша команда у трьох стартових матчах відсвяткувала перемогу, зіграла внічию і зазнала поразки. Київський “Арсенал” – доволі незручний суперник для полтавців. У останніх восьми матчах “Ворскла” програла шість поєдинків. Причому команди між собою вже п’ять років грають без нічийних результатів. Але ця серія припинилася.
Василь Сачко залишив у “рамці” Непогодова, у центрі захисту до Даллку приєднався Ткачук, Чеснаков повернувся до Дедечка, Маркоскі виконував функції плеймейкера, замість Кривошеєнка вийшов Міщенко, а Васілаке сів на “банку”. Ось такі тактичні зміни. З 14-ї хвилини “Ворскла” грала у більшості (це Шарпар за кілька хвилин отримав дві жовті картки). Одразу ж міг відзначитися активний у підключеннях до атак Ткачук, але головою пробив вище воріт. На 28-й хвилині Дедечко ледь не замкнув навіс, але виручив Боровик. Згодом Денис шедеврально забиває ногою – потужний і влучний удар метрів із 30-ти у кут воріт. Нарешті після Краснопьорова у “ворсклян” з’явився класний опорник з потужним ударом і вмінням робити гарні, гострі паси. У другому таймі, незважаючи на меншість, “Арсенал” небезпечно й організовано атакував, а “Ворскла” замість того, щоб розвинути успіх, притислася до власних воріт. І – догралася. Аржанов після кутового першим зорієнтувався в ситуації і відправив м’яч у ворота Непогодова –1:1. Янузі міняють на Громова, і “ворскляни” нарешті “прокидаються”. Кривошеєнко раз по раз реактивно проходить на фланзі. Саме він на 78-й хвилині мав виводити полтавців знову вперед, але пробив поруч зі стійкою. Васілаке міняє Маркоскі. Сачко майже повністю змінив лінію нападу. З нетерпінням чекали останніх хвилин, коли “Ворскла” почала б забивати. Але цього разу не вдалося. Нічия, яка до матчу сприймалася як цілком прийнятний результат, виявилася втраченою перемогою.
У звітному матчі за “Ворсклу” грали: Непогодов, Міщенко (Кривошеєнко, 54), Ребенок, Пердута, Ткачук, Сапай, Чеснаков, Дедечко, Маркоскі (Васілаке, 78), Янузі (Громов, 67), Даллку.
Результати інших зустрічей 4-го туру: “Іллічівець” – “Карпати” – 1:1, “Говерла” – “Металург” З – 1:1, “Зоря” – “Металіст” – 2:2, “Волинь” – “Дніпро” – 1:3, “Севастополь” – “Таврія” – 1:0, “Шахтар” – “Динамо” – 3:1, “Чорноморець” – “Металург” Д – 1:0.
Наступний матч “Ворскла” зіграє вдома 10 серпня о 17.00 з маріупольським “Іллічівцем”.

Григорій ГЕРАЩЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.