Туристичні маршрути духовності

З метою реалізації завдань і доручень Президента України Віктора Януковича щодо належної підготовки та відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі та на виконання Обласної програми розвитку туризму і курортів на 2011– 2015 роки у Державному історико-культурному заповіднику “Поле Полтавської битви” проведено “круглий стіл” Спілки екскурсоводів Полтавщини на тему “Розробка нових туристичних маршрутів з використанням пам’яток православ’я”.
Із вітальним словом до учасників та гостей заходу звернувся заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Шадчнєв. Він наголошував на важливості розвитку туризму як можливості відвідувати культові та релігійні споруди різних конфесій та течій, у тому числі ознайомитись з численними унікальними об’єктами православної духовної культури, яких багато на теренах Полтавщини. Окрім візуальної привабливості, дані об’єкти сприяють духовному збагаченню людини, формуванню і вихованню висококультурної нації, об’єднанню її на спільній гуманістичній основі, на що звертає увагу Президент України Віктор Янукович.
Нині в області завдяки налагодженій співпраці органів влади, громадських організацій із релігійними конфесіями практично всі релігійні споруди Полтавщини відкриті для відвідувань організованими туристичними групами і окремими громадянами. Такий стан справ дав можливість Спілці екскурсоводів Полтавщини розробляти і використовувати як суто релігійні маршрути, так і включати до турів розташовані на маршруті культові споруди. Фахівці туристичного супроводу області мають перелік таких місць.
На Полтавщині, на жаль, збереглося не так багато культових споруд, але є справжні перлини. До них розроблено обласні туристичні маршрути. Зокрема, православна тріада Полтавщини XVII століття – монастирі Полтави, Козельщини, Лубен; храми Полтави; храми історії Полтавської битви; храми маршруту “Гоголівські місця Полтавщини” та інші. Також у рамках заходу присутні мали можливість ознайомитися з новими навчально-методичними посібниками та інфотурами, розробленими фахівцями Спілки екскурсоводів Полтавщини.

Іван ПЕТРЕНКО
Журналіст

 

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.