Екватор оздоровчого сезону перейдений

Перебіг оздоровчої кампанії 2013 року в області та дієвість роботи з сім’ями, які потребують соціальної уваги й підтримки, обговорювали нещодавно на обласній селекторній нараді – спільному засіданні обласного штабу з організації оздоровлення і відпочинку дітей та міжвідомчої координаційної ради з гендерних питань і проблем сім’ї при облдержадміністрації під головуванням заступника голови – керівника апарату ОДА Валерія Пархоменка. Відбулася зацікавлена розмова між представниками галузей освіти, охорони здоров’я, сім’ї та молоді, соціального захисту й соціального страхування, профспілок, інших галузей і структур, райдержадміністрацій і райвиконкомів.
В оздоровчих закладах і таборах відпочинку області з початку сезону побували понад 78 тисяч дітей шкільного віку, або 87 відсотків від запланованої кількості. Понад 34 тисячі з них отримали оздоровчі послуги, що становить 75 відсотків та понад 44 тисячі (98 відсотків) – відпочинкові послуги.
– Відповідно до доручень Президента України Віктора Януковича ми охопили в області оздоровленням і відпочинком максимальну кількість дітей. Виховання здорового підростаючого покоління – це наша соціальна стратегія. Можемо ще 20 відсотків школярів залучити до оздоровчої кампанії, – зазначив Валерій Пархоменко. – Звертаю увагу на те, що при можливості потрібно збільшити фінансування. У нас ще є в запасі деякі можливості, і наші позаміські табори не повністю заповнені. Ми можемо посприяти тому, щоб вони були використані повною мірою і якомога більше дітей оздоровилися. Те завдання, яке було поставлене Президентом, ми виконуємо.
На Полтавщині вже завершили роботу пришкільні табори, нині діють профільні, позаміські, санаторні, православні табори. Діти з Полтавщини відпочивають також у таборах на узбережжі Чорного та Азовського морів. У цілому по області до організованих форм оздоровлення та відпочинку планують залучити 90,5 тисячі дітей і підлітків шкільного віку.
Нині першочергове завдання, поставлене усім профільним службам, – збільшити кількість школярів, які отримають послуги оздоровлення за час, що залишився до кінця літніх канікул. Головне – безпека, якісне харчування, хороші умови, змістовне дозвілля.
Загалом по області на оздоровлення і відпочинок дітей виділено близько 65 мільйонів гривень.
На зібранні обговорили також епідемічну ситуацію в літній період. Начальник головного управління Держсанепідслужби у Полтавській області Анатолій Журавльов звернув увагу на організацію харчування в оздоровчих таборах, на якість продуктів, які привозять батьки, повідомив про результати перевірок закладів оздоровлення та відпочинку. Найпоширеніші порушення, виявлені там, це – недотримання правил миття посуду, неправильне зберігання харчових продуктів, недотримання погодженого з санепідслужбою меню. На посадових осіб за це накладено 77 штрафів.
Головний спеціаліст департаменту охорони здоров’я ОДА Ігор Перогов розповів про медичне обслуговування дітей у закладах оздоровлення і відпочинку. Порушив і проблеми – деякі райони й міста повертають невикористані путівки в санаторії, але не може бути такого, щоб у місті чи районі не знайшлося сімей, чиї діти потребують санаторного оздоровлення. Керівник служби у справах дітей ОДА Інна Конончук акцентувала увагу на літньому відпочинку дітей, які виховуються в родинах опікунів, піклувальників і в прийомних сім’ях. Начальник відділу у справах сім’ї та молоді ОДА Наталія Шкоденко закликала активніше залучати до оздоровлення дітей-інвалідів, дітей, котрі перебувають на диспансерному обліку в лікарів, і тих, чиї батьки загинули при виконанні службових обов’язків.
На зібранні також наголошувалося на тому, що перед початком навчального року і осінньо-зимового періоду потрібно обстежити умови соціально незахищених сімей та їхню готовність зібрати дітей до школи, у разі потреби надати дітям адресну допомогу, провести обласну акцію “Школярик” для малюків із багатодітних малозабезпечених сімей, які підуть у перший клас.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.