Вічна цінність книги

У Полтаві, на вулиці Жовтневій, відбувся незвичний захід під назвою “33 літхвилини”. Небайдужі до книги полтавці зібралися в цьому місці, щоб півгодини присвятити читанню. Важлива умова акції – читати мовчки. Таким чином вони демонстрували любов до літератури і закликали не забувати про важливість друкованого слова. Захід привернув увагу багатьох перехожих, які з непідробним інтересом спостерігали за мовчазним дійством. Цікаво, що до акції долучилися люди різних вікових категорій – від школярів до пенсіонерів. Це засвідчило, що слово об’єднує всі покоління. Навіть так звану байдужу до книги молодь можна розворушити, зацікавити, спонукати до прози й поезії, історичних романів. Більшість учасників акції віддали перевагу паперовим книгам, але дехто мав при собі й електронні.
Акцію ініційовано незалежним мистецьким об’єднанням “Magnum Opus”, створеним студентами-поетами у 2011 році для того, щоб у черговий раз підтвердити: Полтава є духовною столицею України.
Організатори полтавського дійства, на відміну від зарубіжних спрямувань, вирішили не протестувати проти чогось конкретно, а закцентувати увагу на важливості читання у сучасному глобалізованому світі. “Magnum Opus” вже не вперше долучається до організації подібних масових заходів. Дещо раніше відбувалися різноманітні літературні читання, зустрічі з письменниками, яскравими творчими особистостями нашого міста. Нещодавно це об’єднання брало активну участь в організації кінофестивалю “Відкрита ніч”. Можливо, незабаром подібні культурно-просвітницькі заходи стануть доброю традицією для полтавців.

Оксана БАБЕНКО
Студентка-практикантка факультету
журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.