“Я по світу іду в вишиванці…”

У 2013 році заплановано провести чотири заходи: "Писанковий рай", "Парад вишиванок", "Фестиваль Святого Миколая", "Фестиваль шопки". Торік, скажімо, під час "Писанкового раю" понад один мільйон відвідувачів оглянули близько 28 тисяч писанок, найбільша з яких сягала 4 метрів заввишки.

Передбачається, що перший етап проекту буде проведений серед загальноосвітніх навчальних закладів конкретного району, а вже звідти кращі з кращих витворів попрямують на загальнодержавний конкурс до столиці, де кожна область упродовж місяця матиме свою експозицію. Крім грошових премій (а призовий фонд фестивалю становить 50 тисяч гривень) та цінних подарунків найвправнішим майстрам, регіон-переможець отримає 45 відсотків усеукраїнської колекції писанок та повинен буде відкрити у себе музей писанки.

Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Валерій Пархоменко, який також взяв участь у прес-конференції, повідомив, що наш край не випадково долучається до цього проекту, адже школи писанкарства є у Карлівському та Зіньківському районах, а минулого року місцевий аналог "Параду вишиванок" був проведений у Полтаві.

– Це дуже потрібний проект, адже сьогоднішнє молоде покоління треба навчати на багатовікових традиціях нашого народу, глибокій, християнській моралі, – зазначив Валерій Пархоменко.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.