Майно громад використовується ефективно

З початком нинішньої каденції обласної ради було прийнято рішення щодо впорядкування майнових питань.

– Не хочу сказати, що раніше там був безлад, але значна частина спільного майна будувалась і створювалась за радянських часів. І складалося так, що є майно, а документа технічної інвентаризації немає або не оформлена земельна ділянка, – зазначив Володимир Онищенко. – Це досить складна робота – виготовити технічну документацію чи документи на землю. Приміром, не була оформлена й ділянка, прилегла до нашого адміністративного будинку із клумбами і деревами. Ми її оформили. У 1990-х і на початку 2000-х років деякі об’єкти у різні способи вийшли із власності територіальних громад. Нині нам вдалося повернути значну частину майна. Один із прикладів – це повернення будівель, які зараз використовує обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. Десять тисяч квадратних метрів майже в центрі Полтави опинилися у власності одного з приватних київських вузів. Тут ми теж провели серйозну роботу, повернули все у власність громад області й оформили земельну ділянку.

Протягом минулого року надано 68 дозволів на списання майна. Виконуючи обласну програму приватизації майна спільної власності територіальних громад області на 2012 – 2015 роки, приватизовано 4 об’єкти вартістю понад 1 мільйон 650 тисяч гривень.

Загалом підприємствами, установами й організаціями виготовлено 333 свідоцтва про право власності на нерухомість і 481 державний акт на право постійного користування земельними ділянками. У 2012 році виготовили 56 свідоцтв і 104 держакти.

Створено або змінено форму 9 комунальних установ, серед яких – установа технічного нагляду та фінансового контролю в галузі соціального захисту, підприємство із інженерного супроводження закладів охорони здоров’я, обласна психолого-медико-педагогічна консультація. Укладено трудові контракти з 57 керівниками закладів і установ, що належать до обласної комунальної власності. Зараз за контрактами працюють 149 керівників. Кожна кандидатура затверджується на сесії обласної ради.

За 2012 рік орендодавцями майна спільної власності територіальних громад укладено 323 договори оренди, з них 233 – балансоутримувачами, які отримали майже 1,7 мільйона гривень і перерахували до обласного бюджету 833 тисячі гривень. 91 договір укладений з управлінням майном, за оренду отримано більше 1,3 мільйона гривень.

* * *

На прес-конференції також було приділено значну увагу розвитку галузі культури нашого краю, який дав світу чимало видатних діячів культури, мистецтва, науки. На такому мистецькому пласті потрібно виховувати молоді й прийдешні покоління, підкреслив Володимир Онищенко.

Зокрема зазначалося, що цьогоріч виповнюється 70 років Полтавській обласній філармонії. Її було засновано

24 вересня 1943 року, наступного дня після звільнення нашого обласного центру від фашистів. До ювілейної події заплановано чимало заходів – фестивалів, мистецьких акцій, у тому числі “Майстри мистецтв – трудівникам села”, “Слава роду полтавського”, де свою творчість представлятимуть місцеві артисти і вихідці з полтавського краю, котрі працюють в інших регіонах і країнах, новий фестиваль класичної музики “Віват, Полтаво!”, а також оновлених концертних програм, презентацій аудіодисків із записами виступів провідних колективів і солістів, відеороликів із привітаннями ветеранів сцени. Планується видання книги про історію, становлення і сьогодення обласної філармонії.

Перший заступник голови обласної ради Володимир Онищенко і директор обласної філармонії Олег Тищик закликали журналістів активно долучитися до ювілейних заходів із тим, щоб у ЗМІ з’явилося більше репортажів, інтерв’ю про колективи, виконавців, про все, чим жив і живе колектив.

Констатувалося, що впродовж останніх років у приміщенні філармонії триває капітальний ремонт, зокрема відремонтовані система вентиляції, балетний зал, за допомогою сучасних технологій відремонтовано покрівлю, зроблені проекти на оновлення світла, звуку тощо, розповів директор установи.

– Для того, щоб провести належний ремонт приміщення філармонії, за нашими підрахунками, потрібно 26 мільйонів гривень. У 2013 році голова обласної державної адміністрації Олександр Удовіченко підписав документ із проханням виділити субвенцію з Держбюджету в розмірі 21,5 мільйона гривень на ремонт філармонії, – наголосив Володимир Онищенко. – З обласного бюджету ми запланували 1 мільйон 130 тисяч. Якщо держава не відреагує, відпрацьовуємо такий варіант, щоб виділити філармонії понад 4 мільйони гривень і розпочати там роботи. Вважаю, що наша філармонія – одна з найкращих. Вона має значний творчий потенціал та високі мистецькі досягнення.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.