На варті ефективного використання бюджетних коштів

Держфінінспекція в Полтавській області  тривалий час лідирує у рейтингу по Україні, наголосив у вступному слові її начальник Михайло Кривошей. Сьогодні в активі інспекції – сотні мільйонів гривень збережених коштів та донарахувань до бюджетів усіх рівнів. Протягом 2012 року до порушників фінансово-бюджетної дисципліни застосовано понад 330 фінансових санкцій. До адміністративної відповідальності  притягнуто понад тисячу осіб, до дисциплінарної та матеріальної відповідальності – понад 500.

– Ми відходимо від нерезультативних контрольних заходів, – зазначив Михайло Кривошей. – Планові перевірки передусім проводяться на тих об’єктах контролю, де є ризики втрати державних коштів. Керівництвом держави поставлено конкретні завдання і вимоги перед Державною фінансовою інспекцією: забезпечити контроль не лише за збереженням бюджетних коштів, а і за їх ефективним використанням.

– Усі ці роки ви сприяли ефективному використанню бюджетних коштів, відпрацьовували елементи співпраці, роз’яснення та попередження порушень, – наголосив, вітаючи працівників Держфінінспекції, голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко.

– Тільки в 2012 році вам вдалося виявити неефективне використання більше 40 мільйонів гривень бюджетних коштів, які потім були спрямовані на фінансування найнагальніших потреб громади краю, – підкреслив голова обласної ради Іван Момот.

Кращих працівників Держфінінспекції в Полтавській області нагороджено почесними відзнаками. Творчі колективи обласної філармонії підготували святковий концерт.

aУчасники урочистостей: Ірина Салогуб – начальник відділу інспектування у сфері освіти і науки; Володимир Ільченко – заступник начальника інспектування в АПК та сфері використання природних ресурсів; Ірина Міхаліс – начальник відділу інспектування у соціальній сфері та культурі; Андрій Анохін – начальник відділу інспектування у сфері послуг; Ростислав Щербенко – начальник відділу інспектування в АПК та сфері використання природних ресурсів; Олена Медвєдєва – начальник відділу інспектування органів державної влади.

aНачальник Держфінінспекції в Полтавській області Михайло Кривошей вручає відзнаку ветерану галузі, колишньому керівнику контрольно-ревізійної служби Полтавщини Миколі Резніченку.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.