Захист конституційних прав і свобод громадян

За словами Едуарда Федосова, найбільш суттєвою для міліції залишається діяльність із розкриття злочинів проти особи та майнової спрямованості (розбійні напади, грабежі, тяжкі тілесні ушкодження, крадіжки, незаконні заволодіння автомобілями). Начальник УМВС України в Полтавській області також звернув увагу на поширені останнім часом нові види шахрайства, особливо телефонне. Закликав бути обережними та уважними, не повторювати чужих помилок.

Чільну увагу керівник полтавської міліції приділив актуальним питанням щодо організації роботи в умовах прийнятого нового Кримінального процесуального кодексу України.

– Безперечним є факт, – вважає Едуард Федосов, – що затверджені кодексом норми процесуальної діяльності створили нові умови для оперативно-службової роботи. Тому необхідно змінити психологію міліціонера, перебудувати його сприйняття та мислення на новий лад. За таких умов головним і незмінним у роботі правоохоронців залишається принцип "Людина – понад усе". Але, щоб повністю реалізувати такі плани в життя, міліція і населення мають тісно співпрацювати. Ми ж зі свого боку завжди готові до належного забезпечення охорони та захисту кожної людини, її конституційних прав і свобод.

На думку начальника УМВС України у Полтавській області, найближчим часом рівень довіри до міліції має суттєво зрости. Також було наголошено на особливій ролі дільничних, адже незабаром стартує операція "Візит", яка покликана допомогти ще більше зблизити правоохоронців та громадян. Едуард Федосов дав вичерпні відповіді на запитання журналістів.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.