Кукурудза, пшениця й усіляка пашниця

У ТОВ "Миргородський елеватор" минулого року прийняли більше 170 тисяч тонн збіжжя. Із них 110 тисяч тонн – кукурудзи, 30 тисяч тонн – продовольчої пшениці, а ще тут зберігаються соя, ріпак, жито. І – близько 8 тисяч тонн пшениці Аграрного фонду. Потужність підприємства вражає – лише за добу елеватор може приймати й сушити близько 3 тисяч тонн сирої кукурудзи, а відвантажувати – близько 4 тисяч. Все завдяки новим технологіям та ефективним методам організації праці, наголошує директор. Збіжжя везуть з усієї області, кукурудзу – частково й із сусідньої Сумської. І його заготовлено стільки, що роботи на підприємстві вистачить на увесь рік. Якщо говорити про грошовий еквівалент, то сьогодні ТОВ "Миргородський елеватор" має продукції більш як на 300 мільйонів гривень. Працюють п'ять сушильних агрегатів, два із них – американські, вони сприяють захисту довкілля від викидів кукурудзяної плівки, адже підприємство розташоване в житловому масиві Миргорода. Це й змушує дбати про новітні технології у його діяльності, про сучасну підготовку кадрів.

– Підприємство розвиватиметься. Ми плануємо запустити і комбікормовий завод, який є на нашій території (вона займає шістнадцять гектарів), проте використовується сьогодні як елеватор. Іноземні інвестори пропонують на його будівництво свої кошти, – розповідає Віктор Сосновчик.

Піклуються на елеваторі й про належні умови для роботи, є тут чудова їдальня, де обід коштує всього 7–8 гривень, душові, людям видаються кошти на оздоровлення.

– Ми дорожимо нашими спеціалістами, бо від цього залежать злагоджена робота всього підприємства, наше благополуччя. І з клієнтами працюємо так, щоб вони й наступного року везли урожай саме до нас.

… Для Віктора Сосновчика тут усе знайоме: прийшов сюди по закінченні Одеського технологічного інституту, працював майстром, начальником млина, головним інженером. І тепер як директор Віктор Федорович знає всі тонкощі у функціонуванні виробничих підрозділів. Дбає про те, щоб зберегти високий авторитет підприємства, його репутацію.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.