Анатолій Таранушич: “Нам люди довіряють, і ми цю довіру виправдовуємо”

– Так. Упродовж останніх двох років проведено капітальні ремонти та відкрито дитячі садки у селах Канави, Бережнівка, Григоро-Бригадирівка, Жуки, Красне, Марківка, Солошине.

У 2013 році ми зробимо все, щоб подібні дошкільні заклади запрацювали у Василівці, Кустолових Кущах та Орлику. І це обов’язково відбудеться, бо громада району, і мешканці названих сіл зокрема, уже переконалася в тому, що ті справи, за які ми беремося разом, обов’язково доводяться до логічного завершення.

– Щоб діти гармонійно розвивалися, для них необхідно, крім усього іншого, створити належні умови для занять спортом.

– Саме так. Тому одним із наших пріоритетів є втілення в життя проектів, пов’язаних із зміцненням матеріальної бази закладів фізкультури і спорту. Ми завершили ремонт спортивних залів у Шенгурах та Вільховатці. У Біликах введено в експлуатацію міні-футбольний майданчик зі штучним покриттям. Туди  спрямовано кошти обласного та районного бюджетів, спонсорів, керівників і трудових колективів агропідприємств.

Запланували збудувати в Кобеляках критий басейн для мешканців усього району. Тут матимуть змогу займатися водними видами спорту всі, хто побажає. Я переконаний, що це не якісь фантазії, а цілком реальні для здійснення задуми. Моя упевненість цілком підкріплена матеріально. Півтора мільйона гривень від успішної діяльності українсько-російського ТОВ “Бєлгранкорм-Полтавщина” для будівництва басейну вже маємо в районному бюджеті. Й 125 тисяч гривень – на проектування та більше мільйона гривень – безпосередньо на початок будівництва.

– Актуальним питанням для населення є реформа галузі охорони здоров’я. Люди занепокоєні скороченням лікарняних закладів у сільській місцевості…

– Перш за все хочу наголосити, що жоден лікарняний заклад у Кобеляцькому районі не закрито, навпаки, протягом 2012 року покращено матеріально-технічну базу медичної галузі. Зокрема придбано автомобіль швидкої допомоги та три стоматологічні установки для сільських медичних закладів. Газифіковано Світлогірську дільничну лікарню, яка упродовж 46 років поспіль опалювалася твердим паливом.

У Кобеляцькій центральній районній лікарні проведено реконструкцію системи опалення: збудовано 5 теплогенераторних вартістю 1,6 мільйона гривень. Кошти були виділені з обласного та районного бюджетів. Як результат, лише протягом двох місяців опалювального сезону 2012 року вдалося зекономити 49 тисяч гривень порівняно з попереднім.

– Щоб мати можливість реалізувати масштабні соціальні ініціативи, районна громада повинна постійно залучати інвесторів. Чи маєте якісь плани щодо нових інвестиційних проектів у 2013 році?

– Найближчим часом буде розпочато будівництво нового комплексу вже згаданого підприємства “Бєлгранкорм-Полтавщина”. Це буде об’єкт, подібний до діючого в Біликах, але удвічі потужніший. Крім того, планується спорудження установки з переробки відходів виробництва на електроенергію та газ. У межах згаданого проекту на території Шенгурівської сільської ради планується збудувати комбікормовий завод. Загальна вартість цього інвестиційного проекту сягає 700 мільйонів гривень. І такі результати є свідченням довіри голови облдержадміністрації Олександра Удовіченка до тих конкретних справ, які ми робимо в Кобеляцькому районі, це результат злагодженої діяльності всієї вертикалі влади – від Президента до районної державної адміністрації. Нам люди довіряють, і ми цю довіру виправдовуємо.

– Анатолію Олексійовичу, зроблено справді багато, та чи все намічене вдалося виконати у минулому році? Які плани будуть реалізовані найближчим часом і в перспективі?

– Все намічене нами у 2012 році виконано. Зокрема ми як обіцяли жителям Золотарівської сільської ради, так і зробили: у селі Ганжівка закрили сміттєзвалище. Працюємо сьогодні над тим, куди ж дівати це сміття. Хочу повідомити кобеляцькій громаді, що нині успішно ведеться робота над реалізацією проекту “Переробка твердих побутових відходів у Кобеляцькому районі”. Для цього залучено потужного інвестора – фірму “Технопарк”. Незабаром розпочнемо будівництво сортувальної лінії твердих побутових відходів неподалік Кобеляк.

Реконструйовано вуличне освітлення чотирьох населених пунктів Кунівської сільської ради та систему водопостачання в селах Озера та Фрунзе. Газифіковано село Жовтневе. У стадії завершення роботи з прокладання водогону в Ганжівці – невеличкому, але одному з найпроблемніших сіл, населення якого не має якісної питної води. Загалом на реалізацію цього, без перебільшення, грандіозного проекту буде спрямовано близько одного мільйона гривень: 260 тисяч гривень – кошти Організації Об’єднаних Націй, 615 тисяч – із обласного бюджету.

Упродовж тривалого часу через відсутність коштів невирішеним залишалося питання газифікації села Правобережна Сокілка Лучківської сільської ради. Порушили це питання місцеві мешканці на зустрічі з головою облдержадміністрації Олександром Удовіченком. Позитивного результату чекали недовго. У грудні розпочато роботи з будівництва підвідного газопроводу до села.

Усі масштабні задуми вимагають значних витрат, і лише завдяки співфінансуванню з обласного бюджету ми маємо можливість довести кожну справу до логічного завершення.

Наприкінці нашої бесіди хочу наголосити, що протягом 2013 року в селах кожної сільради району буде реалізовано конкретні проекти, спрямовані на поліпшення життя місцевих громад.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.