Творці добробуту й достатку

На урочистості завітали численні гості, серед яких – голова Шишацької райдержадміністрації В'ячеслав Білаш та перший заступник голови Диканської РДА Валерій Стасюк. Вони зазначали, що виробничі підрозділи ТОВ "Агрофірма імені Довженка" є флагманами агропромислового виробництва цих районів і впевнено входять у п'ятірку лідерів обласного рейтингу сільгосппідприємств. Саме ці агроформування є головними бюджетоутворюючими підприємствами, які до того ж вносять значний вклад у розбудову сільських населених пунктів, підтримку об'єктів соціальної інфраструктури сіл.

Сонячного колосся, ваговитого зерна, нових здобутків і нових перемог, а ще – загальнолюдських цінностей: щастя, міцного здоров'я, добробуту в родинах і веселих Новорічних та Різдвяних свят – ці та інші побажання звучали у цей день на адресу винуватців урочистостей.

Варто зазначити, що виробничими підрозділами "Агрофірми імені Довженка", де працює трьохтисячний колектив справжніх фахівців своєї справи, в цілому обробляється 45 тисяч гектарів землі в кількох районах області. Окрім високотехнологічного рослинництва, тут мають високопродуктивне тваринництво, комбікормовий завод та цукрозавод.

Підсумки фінансово-господарської діяльності товариства підбив генеральний директор ТОВ "Агрофірма імені Довженка" агропромхолдингу "Астарта-Київ", депутат обласної ради Віктор Скочко.

– Незважаючи на складні погодні умови, ми успішно завершили нинішній рік і заклали міцний фундамент на рік майбутній. У питаннях тваринництва наші аграрії є беззаперечними лідерами регіону, 50 відсотків виробництва тваринницької продукції належить нашій агрофірмі. Ми продовжили модернізацію тваринницьких ферм і плануємо вийти на дев'ятитисячні надої від кожної фуражної корови. Мати по 500 центнерів буряку з кожного гектара – реально, і ми довели це на практиці. Урожаї, центнери та гривні не є самоціллю для нас і нашого агропромхолдинга, який загалом обробляє понад 250 тисяч гектарів земель. Наша політика – це ще й соціальний розвиток сільських населених пунктів. Жодне село не повинне бути забутим, для соціального розвитку кожного населеного пункту необхідно скласти індивідуальну формулу. Кожен працівник повинен мати роботу й упевненість у завтрашньому дні, – наголосив Віктор Скочко.

Оскільки агропромхолдингу "Астарта-Київ" належить 20 відсотків виробництва українського цукру, головним напрямком роботи агрофірми в рослинництві є вирощування цукрових буряків. Валовий збір нинішнього року склав понад 480 тисяч тонн, що на 11 відсотків більше минулорічного. Лідером є ВП АФ "Шишацька", де урожайність солодких коренів у заліку становила близько 580 центнерів з гектара. Озимої пшениці вироблено більше 29 тисяч тонн при середній урожайності понад 37 центнерів з гектара, у ВП АФ "Яреськи" – 44,4 центнера з гектара, кукурудза найбільше врожаїлася у ВП "АФ імені Шевченка" – понад 74 центнери з гектара. Вагомими є здобутки "довженківців" і в тваринницькій галузі. Загалом тут утримується майже 13 тисяч голів великої рогатої худоби (у тому числі майже 6800 корів), що на 450 голів більше відповідного періоду минулого року. Виробництво молока у поточному році складе 40,7 тисячі тонн, що майже на 5 тисяч тонн перевищує минулорічні показники. Середньорічний надій на кожну фуражну корову становитиме 5954 кілограми, у ВП АФ "Гоголеве" – очікується 7265 кілограмів на кожну корову.

Відповідно до угод соціального партнерства "Агрофірмою імені Довженка" на ремонт шкіл і дитячих дошкільних закладів та Будинків культури спрямовано близько 250 тисяч гривень. Загалом виплати на підтримку соціальної сфери та благодійність у поточному році складуть 3 мільйони гривень.

Стосовно завдань на 2013 рік, то вони, за словами Віктора Скочка, полягають у підвищенні валового виробництва продукції рослинництва й тваринництва. Інвестиції в галузь агровиробництва у наступному році згідно з планами складатимуть понад 57 мільйонів гривень.

За високий рівень технологічної дисципліни, значний внесок у цьогорічні здобутки "Агрофірми імені Довженка" кращі виробничі підрозділи та численна група кращих за професією фахівців отримали почесні відзнаки й суттєві грошові винагороди.

Учасники урочистостей мали нагоду оглянути виставку робіт місцевих народних умільців, фотовиставку трудових буднів ВП АФ "Орданівка" та соціальної сфери, а ще – покуштувати смачного короваю. Майстри мистецтв, а також художньо-танцювальні колективи Орданівської ЗОШ подарували присутнім святкову концертну програму.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.