Нива віддячить працьовитим

– Сільське господарство – це запорука стабільності й економічного благополуччя нашої держави. Саме в сільському господарстві формується вагома частка валового внутрішнього продукту країни, – зазначив, відкриваючи урочистості, генеральний директор ТОВ ІПК "Полтавазернопродукт" Юрій Мацак.

Він проаналізував роботу підприємства за 2012 рік,  констатувавши, що нині ТОВ ІПК "Полтавазернопродукт" орендує близько 30 тисяч гектарів землі. Валової продукції загалом по сільському господарству вироблено на 316,5 мільйона гривень та 430,5 мільйона гривень – у цукровиробництві. Основною культурою є цукрові буряки. У 2012 році ними було засіяно 6,5 тисячі гектарів. Середня урожайність цукристих у заліку становила 549,6 центнера з гектара при плані 500. Найвища урожайність – у ВП АФ "Семенівська" – 654,4 центнера. Озима пшениця вирощувалась на площі 3,8 тисячі гектарів, середня урожайність – 36 центнерів з гектара, найвища – у ВП АФ "Гриньки" – 48 центнерів з гектара у заліку. Валовий збір кукурудзи становить 25,5 тисячі тонн. Найвища урожайність – у ВП ТОВ ІПК "Полтавазернопродукт" (село Бугаївка) – 60,8 центнера з гектара у заліку. Середня урожайність соняшнику склала 20,6 центнера з гектара, найвища – у ВП АФ "Троїцька" – 27,3 центнера.

За одинадцять місяців надій молока на фуражну корову становив 5931 кілограм, а його валове виробництво – 7462 тонни. Найкращі результати – у ВП АФ "Степове", де середньодобовий надій становить 17,6 кілограма молока на корову, а за рік тут матимуть по 6291 кілограму молока. Протягом нинішнього року відремонтовано корівники на фермах виробничих підрозділів агрофірм "Пустовійтове", "Гриньки", "Лан-2007", "Семенівська". Вдосталь заготовлено на зиму грубих і соковитих кормів. Рентабельність тваринництва становить 17 відсотків.

ТОВ ІПК "Полтавазернопродукт" є соціально-відповідальною фірмою, яка виділяє немалі кошти на розвиток всієї соціальної інфраструктури сіл, на території яких компанія орендує землі. Між компанією і сільськими радами укладені договори соціального партнерства, згідно з якими на кожен гектар орендованої землі виділяється по 50 гривень. Сільські ради використовують ці кошти для розвитку шкіл, дитячих садків, медичних закладів, Будинків ветеранів, бібліотек, розвитку культури і спорту. За рахунок цих коштів здійснюються підвезення школярів, газифікація та освітлення сіл. У 2012 році на розвиток соціальної сфери ТОВ ІПК виділено близько 2 мільйонів гривень.

На адресу трудівників ТОВ ІПК "Полтавазернопродукт" прозвучали численні щирі вітання та побажання добробуту, невичерпної енергії, сімейного затишку, щастя, здоров'я, добрих засівів, рясних сходів та щедрих урожаїв. Зі святом хліборобів також привітали голова Глобинської райдержадміністрації Валерій Ведмідь, голова Семенівської РДА Валерій Книш, голова Глобинської районної ради Олександр Феденко, голова Семенівської районної ради Ольга Мохун. Долучився до привітань і Герой Соціалістичної Праці, генеральний директор асоціації "Полтавацукор" Євген Золотарьов. Він зазначив, що нині ВП "Глобинський цукровий завод" – на третьому місці серед цукрових заводів України по виходу цукру.

Керівники господарств, спеціалісти, виробничники отримали не лише грамоти та грошові премії, а й запашні короваї, квіти. Хорошого настрою учасникам урочистостей додавали майстри сцени та дитячі художні колективи.

У народі кажуть: є хліб – буде й пісня. І того, й іншого на Святі урожаю у ТОВ ІПК "Полтавазернопродукт" було вдосталь. Тож дай, Боже, щороку родючої ниви і багатих урожаїв працьовитому хліборобському роду.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.