Стабільність – підґрунтя розвитку

На виконання урядових доручень облдержадміністрацією та місцевими органами влади вживаються заходи щодо забезпечення введення цього року в експлуатацію об’єктів житлового будівництва в обсязі не менше, ніж торік, тобто 175 тисяч квадратних метрів. Споруджено дев’ять багатоквартирних житлових будинків та два гуртожитки. До кінця року очікується введення в експлуатацію ще одинадцяти багатоквартирних житлових будинків. За Програмою будівництва доступного житла громадянам, які перебувають на квартирному обліку та потребують поліпшення житлових умов, цьогоріч отримали квартири 33 сім’ї. Продовжували реалізовувати і програму молодіжного житлового будівництва. У 2012 році у зведених житлових будинках отримали пільгові кредити 54 молоді сім'ї.

Постановою Кабінету Міністрів України затверджено Державну програму забезпечення молоді житлом на 2013–2017 роки. Її фінансування у запланованих обсягах із державного та місцевих бюджетів дасть змогу протягом п’яти років забезпечити в області 300 молодих сімей та одиноких молодих громадян власним житлом. Наступного року таких сімей має бути 67.

Даючи оцінку роботі житлово-комунальної сфери області, Віктор Животенко наголосив, що опалювальний сезон розпочато вчасно і всі проблеми, які виникають, вирішуються оперативно. Роботи з ремонту та регулювання систем, пов’язані з локальними відключеннями житлового фонду, виконуються протягом двох – п’яти годин, максимум – доби. З метою оперативного реагування при виникненні аварійних ситуацій цілодобово працює диспетчерська служба департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації. Для попередження і, в разі виникнення, усунення аварійних ситуацій в області сформовано та працюють 168 комплексних бригад. Для виконання робіт із очищення від снігу магістральних та міських шляхів на Полтавщині знаходиться 186 одиниць спеціалізованої техніки комунальних підприємств. У разі стихійного лиха можливо задіяти близько 370 агрегатів.

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Животенко відповів на запитання журналістів та Інтернет-користувачів.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.