Сумлінна праця – успішне господарювання

Більше десяти років знадобилося Миколі Карпенку, щоб очолюване ним господарство почало стабільно розвиватися, з'явилася можливість поповнити машинно-тракторний парк новою технікою.

Нині "Меркурій" господарює на території трьох сіл – Гоголевого, Устивиці, Михайлівки. В його обробітку – 700 гектарів ріллі. Відповідно збільшився і штат робітників, зараз їх дванадцять. Вчасно та повною мірою розраховується господарство зі своїми працівниками та орендодавцями. Останнім сплачує по чотири відсотки від вартості земельного паю.

Досягати високих показників урожайності СФГ "Меркурій" вдається завдяки використанню високоякісного посадкового матеріалу, добрив, сумлінній праці колективу. Але рік на рік не приходиться, свої корективи вносить погода. Зокрема через несприятливі кліматичні умови цьогорічний урожай зернових не виправдав сподівань господарників, утім, відзначив Микола Павлович, досить непогані показники урожайності технічних культур – соняшнику зібрали близько 30 центнерів з гектара, кукурудзи – 65 центнерів. Для переробки продукції у господарстві функціонують млин та олійниця.

СФГ "Меркурій" зарекомендувало себе не лише як надійний партнер та роботодавець, а й як господарство, котре веде соціально відповідальний бізнес. Агроформування постійно допомагає місцевим школам та дитячим садочкам продуктами, коштами. Виділяє техніку для розчищення доріг від снігових заметів, вивозу сміття. Не лишається осторонь жодної із проблем життя громади, активно долучається до їх вирішення. Інакше й бути не може, запевнив Микола Карпенко, адже благополуччя односельців завжди було й залишається пріоритетом у діяльності очолюваного ним господарства.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.