Стратегія розвитку

Субвенція з Державного бюджету та співфінансування з районного бюджету склали 368,2 тисячі гривень, 32 тисячі гривень – спонсорські кошти ТОВ “Райагробуд” (директор – В.І.Лєднік). На придбання меблів, постільної білизни, жалюзі на вікна, функціональних ліжок витрачено ТОВ “Глобинський м’ясокомбінат” (генеральний директор – О.В.Кузьмінський) 73 тисячі гривень. Палата №8 відремонтована за кошти районної організації Української спілки ветеранів Афганістану (голова – В.М.Мигаль), на її ремонт витрачено 12 тисяч гривень. Спонсорську допомогу також надали: обласна та районна організації Партії регіонів, рада підприємців району (голова – Н.В.Коваленко), ПП “Глобинське ІПП” (директор – В.І.Шамайко), ТОВ “Агро-Тандем” (керівник – О.В.Сідак), ТОВ “АФ “Хлібодар” (директор – П.І.Кочерга).

Олександр Удовіченко побажав медичним працівникам відділення успішної роботи. Гості завітали до відновленого флюорографічного кабінету, устаткованого сучасним обладнанням, для придбання якого використано кошти з Державного бюджету на загальну суму 547,5 тисячі гривень. На ремонт приміщення залучено близько 60 тисяч гривень спонсорських коштів від ТОВ “Оріон-молоко” (директор – В.Ф.Стефанюк), ПАФ “Урожай” (директор – В.М.Андрієнко), ТОВ “Райагробуд” (директор – В.І.Лєднік), Глобинської філії ВАТ “Полтаваобленерго” (директор – Д.С.Ведмідь).

У дитячому відділенні ЦРЛ гості долучилися до привітань Святого Миколая, побажали дітям щастя, радості, міцного здоров’я, святкового настрою і разом з представниками районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, районної організації Партії регіонів вручили малюкам подарунки.

Підсумовуючи побачене у центральній лікарні, Олександр Удовіченко, зокрема, наголосив:

– Упродовж останніх років у Глобинському районі ведеться ремонт палат і відділень центральної районної лікарні. Райдержадміністрація, районна рада, місцеві депутати поставили собі завдання – поступово рухатися вперед. Сьогодні з упевненістю можна констатувати, що пройдено ще одну намічену дистанцію. Зараз в державі йде реформування невідкладної та екстреної медичної допомоги. З 1 січня наступного року ця програма буде фінансуватися за рахунок обласного бюджету. Ми повинні робити все можливе, щоб швидка допомога ставала якіснішою. Це великий пласт роботи, яку потрібно виконати на місцевому і обласному рівнях. У день Святого Миколая ми вітаємо дітей, зичимо їм здоров’я.

Олександр Удовіченко також взяв участь у відкритті будівництва заводу з переробки соєвих бобів. Генеральний директор ТОВ “ІПК “Полтавазернопродукт” агропромхолдингу “Астарта-Київ” Юрій Мацак розповів про плани будівництва ТОВ “Глобинський переробний завод”, який буде структурним підрозділом агропромхолдингу “Астарта-Київ”. Цей об’єкт передбачає переробку 700 тонн соєвих бобів на добу. Щорічний обсяг виробництва шроту з високим вмістом протеїну становитиме близько 160 тисяч тонн на рік, соєвої олії – близько 40 тисяч тонн і 9 тисяч тонн гранульованої оболонки.

Директор ТОВ “Глобинський переробний завод” Олександр Піцик розповів, що для будівництва заводу використовується проммайданчик колишнього консервного заводу “Глобус”, зручне розташування якого забезпечує оптимальні умови для приймання, переробки та відвантаження соєвих бобів. Крім переробних потужностей, передбачається будівництво елеватора для зберігання сої на 42 тисячі тонн та сховищ готової продукції. Завершення будівництва планується на вересень наступного року. Після запуску об’єкта в експлуатацію планується працевлаштувати майже 180 осіб. Реалізація цього проекту дасть можливість відраховувати податки у місцевий бюджет у сумі близько 500 тисяч гривень щомісяця.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.