Попередні підсумки сільськогосподарського року

 * * *

Попередні підсумки роботи агропромислового комплексу держави в 2012 році розглядалися на республіканській селекторній нараді, яку провів заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олександр Сень. Зазначалося, що в державі зібрано близько 47 мільйонів тонн зерна при середній урожайності майже 32 центнери з гектара. Під майбутній урожай посіяно 6,7 мільйона гектарів озимої пшениці, що на 160 тисяч гектарів більше, ніж торік. 62 відсотки озимих посівів перебувають у доброму, 30 відсотків – у задовільному станах. Наголошувалося на необхідності проведення системного моніторингу стану озимих посівів. Йшлося також про забезпечення аграріїв посівним матеріалом ранніх ярих зернових культур і міндобривами, роботу з формування проектів землеустрою та сівозмін, що сприятиме бережливому й раціональному використанню сільськогосподарських угідь.

У 2012 році через форвардні закупівлі до Аграрного фонду акумульовано понад 700 тисяч тонн зерна, за яке сільгоспвиробникам виплачено 1,3 мільярда гривень. Заготовленого збіжжя достатньо для забезпечення потреб хлібозаводів з виробництва соціальних сортів хліба. У наступному році система формування державних запасів хліба буде дещо змінена.

Не оминули на республіканській селекторній нараді й питання розвитку тваринництва, виплати державної дотації за утримуваний молодняк ВРХ, компенсації за придбані установки для доїння корів. Проаналізували й ситуацію із виробництвом тваринницької продукції: загалом в Україні, у порівнянні з минулим роком, збільшилося виробництво молока, м’яса та яєць. Наголошувалося на необхідності залучення коштів місцевих бюджетів для подальшої стабілізації у галузі тваринництва.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.