Розглядається проект обласного бюджету

***

На засіданні постійної комісії з питань аграрної політики та земельних відносин, яке за участю заступника голови обласної ради Володимира Марченка та заступника голови облдержадміністрації Володимира Замикули, представників громадськості, ЗМІ провів голова комісії Володимир Несен, виникла жвава дискусія навколо ситуації, що склалася при оподаткуванні сільськогосподарських підприємств за користування земельними ділянками, договори оренди яких не пройшли процедуру державної реєстрації.

Вирішено створити профільну координаційну раду на рівні облдержадміністрації, обласної ради, профільних відомств і апелювати до центральних органів влади.

Також на засіданні погоджено й рекомендовано підтримати проекти рішень сесії обласної ради щодо внесення змін до показників обласного бюджету на 2012 рік; обласного бюджету та Програми економічного і соціального розвитку Полтавської області на 2013 рік; затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, відведених для земель промисловості ПАТ “Полтавський ГЗК” під розміщення кар’єру залізистих кварцитів Єристівського родовища на території Дмитрівської сільської ради Комсомольська.

***

Під головуванням Степана Бульби відбулося засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, в якому взяли участь заступник голови обласної ради Володимир Марченко, перший заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Віктор Животенко, керівники профільних обласних структур.

Депутати розглянули та підтримали питання про обласний бюджет на 2013 рік; внесення змін до показників обласного бюджету на 2012 рік. За інформацією начальника головного фінансового управління ОДА Павла Кропивки, на 2013 рік у житлово-комунальній сфері передбачаються субвенції з Державного бюджету для подальшого їх розподілу між місцевими бюджетами області.

Як доповів Павло Кропивка, видатки обласного бюджету на 2012 рік збільшуються на 264,6 мільйона гривень, у тому числі за рахунок вільного залишку бюджетних коштів – 2 мільйони, трансфертів із Державного бюджету (субвенцій, дотацій) – 262,6 мільйона гривень.

Із врахуванням зауважень і доповнень депутати схвалили проект Програми економічного і соціального розвитку Полтавської області на 2013 рік, Програми розвитку та збереження зелених насаджень у Полтавській області на 2013–2017 роки, проект Регіональної програми передачі гуртожитків у власність територіальних громад міст, селищ та сіл Полтавської області на 2012– 2015 роки.

За інформацією виконуючого обов’язки директора департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Олександра Полупана, програмою економічного і соціального розвитку Полтавської області на 2013 рік у житлово-комунальному господарстві передбачено технічне переоснащення галузі, в тому числі стимулювання реалізації інвестиційних проектів із реконструкції та капітального ремонту житлових будинків.

***

Під головуванням Михайла Винограда відбулося засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, на якому розглянуто питання, внесені до проекту порядку денного чотирнадцятої сесії обласної ради. У роботі зібрання взяли участь заступник голови обласної ради Володимир Марченко, заступник голови облдержадміністрації Олександр Коваль.

Про внесення змін до показників обласного бюджету на 2012 рік та про обласний бюджет на 2013 рік депутатів поінформував начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Павло Кропивка. Зокрема зазначено, що галузі передбачено цільові субвенції з Держбюджету: 6,5 мільйона гривень – на придбання витратних матеріалів для медичних закладів і лікарських засобів для інгаляційної анестезії, 7,2 мільйона гривень – на часткове відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб із гіпертонічною хворобою, 10,5 мільйона гривень – на придбання медикаментів для швидкої медичної допомоги.

Депутати розглянули і схвалили ряд проектів профільних сесійних рішень щодо прийняття цілісних майнових комплексів станцій та відділень екстреної (швидкої) медичної допомоги у спільну власність територіальних громад сіл, селищ і міст Полтавської області, затвердження порядку забезпечення препаратами інсуліну тощо.

Було ґрунтовно обговорено діяльність благодійної організації “Лікарняна каса Полтавщини”, міських і районних лікарняних кас у 2012 році. Досвідом роботи поділилися виконавчий директор благодійної організації “Лікарняна каса Полтавщини” Віталій Шевченко, керівники лікарняних кас Комсомольська, Гадяча і Лубен. Під час обговорення депутати з’ясували, що “Лікарняна каса Полтавщини” надає суттєву допомогу людям як на районному (міському), так і на обласному рівнях. З 2004 року на обстеження та лікування членів “Лікарняної каси Полтавщини” використано майже 23 мільйони гривень.

***

Під головуванням Івана Гальченка відбулося засідання постійної комісії з питань освіти, науки, культури, в якому взяли участь заступник голови обласної ради Володимир Марченко, заступник голови облдержадміністрації Олександр Коваль, голова обкому профспілки працівників освіти і науки Григорій Шумейко. Були розглянуті й підтримані проекти сесійних рішень про внесення змін до показників обласного бюджету на 2012 рік, про обласний бюджет на 2013 рік, про Програму економічного і соціального розвитку Полтавської області на 2013 рік.

Про хід виконання Комплексної програми розвитку освітньої галузі поінформував директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації, депутат обласної ради Володимир Мирошниченко. Він зазначив, що за останні роки відновили роботу 84 дитячих садки. Понад 45 тисяч дітей виховуються у закладах дошкільної освіти. За час дії програми для загальноосвітних закладів придбано устаткування для 30 навчальних кабінетів із фізики, хімії, біології загальною вартістю 8 мільйонів 785 тисяч гривень, 35 комп’ютерних комплексів вартістю 3 мільйони 498 тисяч гривень, 5 інтерактивних комплексів, а також закуплено 20 шкільних автобусів вартістю понад 7 мільйонів гривень. Цю інформацію комісія взяла до відома.

***

У роботі засідання постійної комісії з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр взяли участь голова обласної ради Іван Момот, кері
вники профільних установ та організацій. Роботу комісії вів її голова Олександр Залужний. Розглянувши угоди підприємств на фінансування об’єктів соціальної сфери територіальних громад області за місцем здійснення видобувної діяльності, комісія підтримала проекти рішень обласної ради про погодження отримання кількома підприємствами без проведення аукціону спеціальних дозволів  на геологічне вивчення і розробку ділянок на території Глобинського, Семенівського, Лохвицького, Зіньківського, Диканського районів.

 Депутати розглянули та підтримали проект обласного бюджету на 2013 рік і внесення змін до показників обласного бюджету на 2012 рік. За інформацією начальника головного фінансового управління облдержадміністрації Павла Кропивки, плата за користування надрами для видобування корисних копалин у наступному році до обласного бюджету очікується в обсязі 36,3 мільйона гривень, що на 85,8 відсотка менше очікуваних надходжень за 2012 рік.

З урахуванням зауважень і доповнень депутати розглянули та підтримали проект Програми економічного і соціального розвитку Полтавської області на 2013 рік.

***

Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності та інформаційної сфери за участю заступника голови обласної ради Володимира Марченка і голови постійної комісії обласної ради з питань забезпечення законності та правопорядку Дмитра Хрістова. Роботу зібрання провів голова комісії Микола Ганнущенко.

Депутати погодили та рекомендували обласній раді підтримати проекти рішень чотирнадцятої сесії обласної ради шостого скликання “Про внесення змін до показників обласного бюджету на 2012 рік” та “Про обласний бюджет на 2013 рік”, основні параметри яких оприлюднив начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Павло Кропивка.

Із врахуванням думок, висловлених депутатами Миколою Ганнущенком, Володимиром Марченком, Миколою Перепелицею, Володимиром Козубом, Валентиною Петровою, Ігорем Супруненком, підтримано проект сесійного рішення “Про Комплексну програму сприяння розвитку громадянського суспільства та інформаційної сфери в Полтавській області на 2013–2015 роки”, розроблений департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відповідно до тематичних рекомендацій постійної комісії від 12 листопада поточного року.

Присутні, у контексті наступного звітування на сесії голови обласної ради Івана Момота про свою діяльність з грудня 2011 року по грудень 2012 року, проаналізували підсумки реалізації повноважень постійної комісії за вказаний період. Зокрема констатовано, що за звітний період проведено 8 засідань постійної комісії, під час яких розглянуто 40 підвідомчих питань. На контролі та співконтролі з іншими постійними комісіями за цей час перебувало виконання 7 обласних програм, терміни дії двох з яких вичерпалися із завершенням 2011 року.

Пріоритетну увагу постійної комісії було приділено моніторингу дотримання Регламенту обласної ради, практичним аспектам депутатської діяльності та обласної ради в цілому, нормотворчому супроводу реалізації регіональної інформаційної політики, сприянню розвитку громадянського суспільства, плануванню і здійсненню заходів у контексті проведення Євро-2012 та відзначення 75-річчя Полтавської області, співпраці із Законодавчими зборами Ленінградської області (РФ) тощо.

Відповідно до висновків постійної комісії обласною радою було ухвалено Програму розвитку інформаційної сфери, книговидання та книгорозповсюдження в Полтавській області на 2012– 2015 роки, Програму взаємодії органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування з громадськістю та сприяння розвитку громадянського суспільства у Полтавській області на 2012–2015 роки, передано в управління обласній державній адміністрації обласне комунальне інформаційне агентство “Новини Полтавщини” та видавництво “Полтавський літератор”. У полі зору постійної комісії перебувала й проблематика впровадження в області наземного цифрового телебачення, стану функціонування дротового радіо, висвітлення діяльності депутатів обласної ради, органів місцевого самоврядування та виконавчої влади Всеукраїнською громадсько-політичною газетою “Зоря Полтавщини”, обласною газетою “Село полтавське”, в ефірі ОДТРК “Лтава”, сайтами обласної ради та ОКІА “Новини Полтавщини”.

З метою підтримки і сприяння подальшому розвитку названих засобів комунікації, інтенсифікації інформаційної взаємодії постійною комісією підтримувалися відповідні стимулюючі проекти рішень обласної ради, направлялися цільові рекомендації профільним виконавцям, контролювався процес внесення пропозицій обласній раді щодо оптимізації правовстановлюючих документів Всеукраїнської громадсько-політичної газети “Зоря Полтавщини” та обласної газети “Село полтавське”, над чим продовжують працювати департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації спільно з відділом юридичного забезпечення виконавчого апарату обласної ради, редакторами названих видань.

Серед останніх напрацювань – вироблені та направлені для реагування згідно з чинним законодавством міським і районним радам, райдержадміністраціям розгорнуті Рекомендації постійної комісії “Про дотримання законодавства з питань захисту суспільної моралі регіональними електронними та друкованими ЗМІ”.

Депутати ухвалили План роботи постійної комісії на 2013 рік, обговорили низку поточних питань.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.