Через призму зупиненої миті

– На захід ми запросили школярів, учасників “Євроклубів” із Полтавської, Дніпропетровської та Чернігівської областей. Кожен із навчальних закладів долучився до участі у конкурсі на визначення кращої різдвяної композиції, представивши на розсуд відвідувачів свої творчі роботи, – розповіла Наталія Дмитренко, співорганізатор фестивалю шведської культури, співробітниця Педагогічного центру “Академія”.

Тематичний простір фестивалю був досить різноплановим. Його гості могли взяти участь у конференціях та вікторинах, присвячених Швеції, подивитися фільми за мотивами творів видатної шведської письменниці Астрід Ліндгрен, посмакувати ароматною випічкою, яку в Скандинавії зазвичай готують під час Новорічних свят. Наймолодшим відвідувачам теж не доводилося сумувати, адже спеціально для них діяла ігрова кімната. Кожен, хто завітав того дня на свято, мав змогу побачити і Люсіїну ходу – традиційне народне дійство, яке відбувається у Швеції напередодні Різдва.

Фестиваль шведської культури мав не лише просвітницький та розважальний характер, а й благодійний. Адже виручені кошти спрямували на придбання подарунків для дітей із малозабезпечених сімей та інтернатів.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.