Програми соціальної підтримки чорнобильців

– Сьогодні ми формуємо бюджет, є доручення голови облдержадміністрації Олександра Удовіченка переглянути суми у бік збільшення, тому плануємо збільшити видатки на 2013 рік на медичне і медикаментозне забезпечення громадян цієї категорії, їх санаторно-курортне лікування на території Полтавської області та підвищити на 300–400 гривень виплату вдовам ліквідаторів. Якщо говорити про державні програми, то в поточному році передбачене виділення 21 квартири для чорнобильців області. Кошти надійшли і направлені на придбання житла. Думаю, така тенденція збережеться і в наступному році.

Він висловив подяку ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС за мужність і запевнив, що обласна влада робить усе можливе для їхнього належного соціального захисту.

Представникам громадських організацій чорнобильців були вручені почесні відзнаки облдержадміністрації і обласної ради.

Про соціальний захист ліквідаторів і постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС, співпрацю в цьому плані з громадськими організаціями розповіла Людмила Корнієнко. Вона зазначила, що на виконання профільних програм у поточному році на Полтавщині спрямовано понад 300 мільйонів гривень. 22 чорнобильцям, які мають статус інвалідів війни, зроблено капремонти житла. На проблемах пенсійного забезпечення, лікування чорнобильців, функціонування обласних госпіталів для інвалідів війни зупинилися Валерій Руденко і Юрій Курилко.

Запитання і зауваження представників громадських організацій стосувалися соціальних проблем. Учасники засідання за “круглим столом” вирішили направити відповідне звернення до Верховної Ради і Кабінету Міністрів України.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.