Перспективи цифрового телебачення

Держава взяла на себе зобов'язання забезпечити малозахищених громадян засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21 березня 2012 року № 245 особи, які мають право на безкоштовне отримання телетюнера, повинні були до 1 липня поточного року звернутися до органів праці та соціального захисту населення з відповідною заявою. На Полтавщині отримати пільговий телетюнер виявили бажання близько 85,4 тисячі громадян.

Реалізує урядову програму щодо забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення Державний комітет телебачення і радіомовлення України. Саме Держкомтелерадіо ухвалює рішення щодо послідовності забезпечення населення пристроями для приймання цифрового сигналу. Так, у першу чергу їх мають отримати громадяни, які нині користуються ефірним способом приймання телевізійних програм, тобто звичайною антеною.

Доставка телетюнерів здійснюється УДППЗ “Укрпошта”. На сьогоднішній день в область надійшло близько 36,7 тисячі вказаних пристроїв, що становить 43 відсотки від необхідної кількості. Забезпечення пільгових категорій населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення продовжується.

Громадяни, які вже стали власниками телетюнерів, але мають питання з приводу їх підключення чи налаштування, можуть звернутися на “гарячу телефонну лінію” Держкомтелерадіо за номером (044) 239-61-09. “Гаряча лінія” працює з понеділка по четвер з 9-ї до 18-ї години, у п'ятницю – до 16.45.

Крім того, консультацію щодо підключення телетюнерів можна отримати в компанії “Зеонбуд”. Її сторінка в мережі Інтернет: http://www.zeonbud.com.ua/contakt.html,

е-mail: office@zeonbud.com.ua, телефон: (044) 581-60-09.

У разі неякісної роботи телетюнера за технічною та сервісною підтримкою необхідно звертатися до ПП “Альфаком”, що знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Фрунзе, 146-а, офіс 1, тел.: (0532) 613-888.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.