Якісна інформація – ефективне управління

Вона також сприяє залученню широких верств населення до обговорення актуальних питань і завдань подальшого розвитку регіону, завдяки, зокрема, доступності ключових статистичних даних для широкого загалу та прозорості статистичної методології.

Колективом працівників головного управління статистики у Полтавській області багато зроблено у напрямку досягнення високого рівня в організації державних статистичних спостережень, створенні принципово нової інформаційної системи, запровадженні передових технологій оброблення і поширення даних. Із січня 2010 року впроваджено систему приймання електронної статистичної та фінансової звітності, яка передбачає можливість підписувати і відправляти звітність в електронному вигляді, гарантує цілісність та конфіденційність інформації,

що передається. Так, упродовж 2012 року близько 2,8 тисячі респондентів подавали звіти в електронному вигляді за 106 формами державних статистичних спостережень.

Протягом року працівниками статорганів області опрацьовується понад 600 тисяч первинних звітів, ведеться Єдиний державний реєстр підприємств та організацій України, який на обласному рівні налічує понад

37,6 тисячі суб’єктів, готується близько 850 експрес-випусків, 500 повідомлень про соціально-економічне становище області та прес-випусків із окремих питань, 450 бюлетенів, видаються статистичні збірники, економічні доповіді, надаються довідки на запити керівних органів та інших користувачів.

Працівники статистики демонструють високий фаховий рівень, компетентність, ініціативність, відданість справі, сприяючи тим самим розв’язанню завдань соціально-економічного розвитку країни, покращенню якості життя її громадян. Запорукою успішної роботи фахівців є високий професіоналізм, вірність громадянському обов’язку, відданість обраній справі, відповідальність і наполегливість.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.