“Я – майбутнє твоє, Україно!”

На зустріч прибуло 35 дівчат і юнаків із 15 міст і районів області. З ними також спілкувалися начальник відділу

в справах сім’ї та молоді ОДА Наталія Шкоденко, начальник служби у справах дітей Інна Конончук, заступник директора Департаменту освіти і науки Інна Воліченко.

Зустрічі передував дводенний тренінг у таборі “Маяк” в селі Головач Полтавського району, де молодіжні активісти вчилися методам організації просвітницьких заходів у навчальних колективах і громадах. Загалом в області діє близько 200 дитячих і молодіжних організацій. На зустрічі їхні представники обговорювали питання організації дозвілля, відпочинку молоді, обрання професії, створення обласного молодіжного центру.

– Приємно і корисно зустрічатися з молоддю, з молодіжними лідерами. Це – майбутнє нашої Полтавщини і України. Досвід, який мають депутати, та енергію молодих треба обов’язково поєднувати, – підкреслив Іван Момот.

Він розповів про структуру обласної ради, механізм підготовки і прийняття рішень у сесійному залі, про обласні програми та конкурси, спрямовані на розвиток молоді. Голова обласної ради подякував юним співбесідникам за активну життєву позицію і зазначив, що, можливо, для когось робота в самоврядних органах стане майбутньою професією. Запросив активістів побувати на сесії обласної ради. А також вручив нагороду юним лубенцям – переможцям обласного конкурсу “Разом – проти расизму, ксенофобії та дискримінації”.

– Переконаний, що у місцевого самоврядування – велике майбутнє. Чим більше людей будуть брати участь у вирішенні місцевих проблем, тим швидше ми створимо процвітаюче суспільство, – наголосив Іван Момот.

Організація “КРОК” презентувала польський освітній проект “Учень – громадянин”.

Враженнями від Дитячого форуму поділилася десятикласниця Решетилівської гімназії імені  І. Олійника Тетяна Кулик, учасниця шкільного самоврядування:

– У нашій гімназії є прем’єр-міністр і різні міністерства. Я – міністр історії і краєзнавства, переможець олімпіад, поїхала на тренінг і зустріч, щоб розширити свої знання з правової, суспільної тематики. Цей захід спонукає юнь бути активною і вміти реалізувати свої ідеї не тільки за допомогою дорослих, а й виявляючи власну ініціативу.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.